Bitcoin zakt terug na weken van opwaartse beweging

Het hing al even in de lucht en is nu dan realiteit: Bitcoin moet even een flinke pas op de plaats maken. Nadat we vorige week een voorlopig hoogtepunt van ruim $41.000 beleefden zakte BTC in de afgelopen nacht terug naar $32.500.

Dit lijkt een schokkende gebeurtenis maar eigenlijk is het al sinds we de 30K zijn gepasseerd een kwestie van wachten op een drop van zo’n 20-30%. De vraag is nadat dit gebeurt hoe de markt reageert.

Voorlopig lijkt die reactie zeer positief. Inmiddels zitten we alweer op een slordige $35.000. Je kunt bovenstaande natuurlijk op 2 manieren bekijken. Stel dat je bent ingestapt op $41.000, dan zou je nu een kleine 15-20% verlies hebben geleden.

Tegelijkertijd is het zo dat we enkele weken geleden niet zouden hebben durven dromen dat BTC zelfes maar over de 30K heen zou zijn gekomen. Een terugval naar 35K zou je kunnen zien als het meest gunstige scenario.

De komende 24 uur zullen echter wel relatief cruciaal worden. Kunnen we vanuit de 35K terug omhoog richting de 37-38K dan lijkt niets de huidige bullrun op korte termijn in de weg te kunnen staan. Zakken we echter nogmaals terug naar 32-32K dan is de kans groot dat we in ieder geval de komende weken even niet meer aan de 40K hoeven te denken, die is dan toch echt uit zicht.

Altcoins

Dit alles heeft natuurlijk ook zijn weerslag op altcoins al valt de schade nog enigszins mee. Ethereum is nog steeds meer dan $1.100 waard, ook al is dat een flinke val vanaf de ruim $1.300 waarop ETH zich bevond.

Toch is het wel exemplarisch voor de markt. Bitcoin trekt alts mee in het slop maar ook niet meer dan dat. Het lijkt er al met al op dat de dominantie van BTC voorlopig niet boven de 70% uit zal gaan komen en dat is goed nieuws voor altcoins.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht