Bitcoin zakt terug naar kritiek steunlevel

Het zal de meeste mensen die zich bezighouden met crypto niet ontgaan zijn: Bitcoin is helaas toch weer even aan het terugzakken. Daar waar vorige week al gesproken werd over de opmars richting de 10.000$ daar wordt er nu toch weer naar beneden gekeken. Momenteel is 1 Bitcoin ongeveer 7550$ waard.

Vorige week kwam in het nieuws dat de SEC de ETF aanvraag van de Winklevoss tweeling had afgekeurd. Uit het statement dat daarbij gereleased werd bleek dat de SEC vindt dat de markt nog te gevoelig is voor manipulatie. Dit voedt op zijn beurt weer het vermoeden dat er voorlopig ook geen andere ETF voorstellen gaan worden goedgekeurd.

Naar aanleiding van die gebeurtenissen zakte de koers snel weer onder de 8.000$ nadat deze in de loop van vorige week al stiekem richting de 8600 dollar was gestegen.

Belangrijk steunlevel rond de 7500$

Nu is het gelukkig wel zo dat we nog steeds boven een zeer belangrijk niveau zitten als het aankomt op de prijs van BTC. Vorige week werd namelijk voor het eerst sinds januari een negatief patroon doorbroken toen er door de grens van 7800$ werd gebroken. Deze grens stond symbool voor een weerstandslijn waar we feitelijk al sinds februari niet meer doorheen waren gebroken.

Momenteel begeven we ons nog steeds boven deze lijn, en het is voor Bitcoin nu zaak niet verder af te zakken dan ~7500 dollar. Gebeurt dat wel, dan kunnen we zomaar weer terugzakken tot ver onder 7k. Mocht dit niveau aan de andere kant worden ‘verdedigd’ dan is de positieve tendens (nogmaals) bevestigd en is er weer veel ruimte voor groei over de komende periode.

De aankomende 24-48 uur zijn wat dit betreft redelijk cruciaal.

bitcoin trend

In de prijsgrafiek over de laatste anderhalve maand is nog steeds duidelijk een opwaartse trend waarneembaar. Desalniettemin is het belangrijk dat de 7500$ grens niet doorbroken wordt. Bron: coinmarketcap

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht