Bitcoin zet na roerig weekend de weg omhoog in richting de halving

Na een uitermate roerig weekend is Bitcoin op weg naar de halving. Naar verwachting zal vanavond rond 20.00 dit langverwachte evenement plaatsvinden. De prijs van BTC vliegt de laatste week alle kanten en dus kijken we in dit artikel even terug naar de afgelopen 7 dagen en kijken we vooruit naar wat komen gaat als de halving daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Aftellen naar de halving kan overigens op diverse plekken (timers zijn niet overal precies gelijk in verband met andere berekeningen) en mocht je wat meer informatie willen over wat de halving precies is dan kunnen we je dit artikel van harte aanraden.

Gelijkennisen tussen maart en de afgelopen 7 dagen – history repeats?

Het is uberhaupt al een roerige tijd als we kijken naar de prijsontwikkelingen op de cryptomarkt. 2020 is bepaald geen saai jaar te noemen. Hadden we aan het begin van het jaar nog een stormachtige ontwikkeling die leidde tot een Bitcoin prijs van ruim 10.000 dollar daar deed de Corona crisis deze stijging in een mum van tijd volledig de das om. We daalden in korte tijd tot een gigantisch dieptepunt, een dieptepunt dat op enig moment zelfs schrikbarend laag te noemen was ($3.800).

bitcoin stijging maart april

De periode maart – april 2020. Een vrije val die wordt opgevolgd door enige consolidatie en daaropvolgend nieuw, opwaarts momentum.

Daarop volgde echter een periode van stabilisatie met daarna toch weer een stijging die ons aanbrengt bij afgelopen week.

Er is de laatste week namelijk sprake geweest van een zeer stevige stijging. De prijs van Bitcoin is zelfs weer boven de $10.000 uitgekomen, al was die opleving wel van zeer korte duur. Zondagmorgen zakte de prijs van de grootste cryptomunt namelijk totaal ineen en werd er bijna $1.500 van de totale waarde afgeschaafd. Op het moment van schrijven zitten we echter alweer in de lift en daarmee lijkt de huidige ontwikkeling enorm veel op die van de periode maart-april.

Uiteraard zijn dit andere timeframes maar als we puur kijken naar de grafieken dan is de overeenkomst treffend, hetgeen zou duiden op een positieve ontwikkeling.

 

bitcoin stijging halving

De afgelopen 7 dagen – een stevige opwaartse run die gevolgd wordt door een zeer scherpe ‘sell off’ en een daaropvolgende consolidatie en volgend opwaarts momentum.

Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Dat is de vraag. De invloed van de halving is namelijk niet te onderschatten. De meningen over deze invloed lopen namelijk gigantisch uiteen. Een poll die de Nederlandse Bitcoin Maximalist Dennis Parker op Twitter zette toont het sentiment: er is sprake van onzekerheid.

effect halving bitcoin

Wat doet de halving met bitcoin? Het lijkt vooralsnog gissen voor de meeste mensen.

De meeste technische experts zijn het er over eens dat de komende periode erg volatiel gaat zijn. Wel lijkt het erop dat de weg omhoog op korte termijn weer is ingezet. Kan de halving hier een steun voor in de rug zijn? Op lange termijn zeker maar op korte termijn houden wij toch nog een slag om de arm.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht