15 augustus 2020

Bitcoinprijs krabbelt terug omhoog na enorme vrije val

We kunnen wel stellen dat de periode van stabiliteit en lage volatiliteit voor wat betreft de Bitcoinprijs nu definitief voorbij is. Sinds vorige week woensdag is er sprake van redelijke chaos op de markt. Allereerst natuurlijk omdat de prijs van Bitcoin in minder dan een week met meer dan 2000 dollar zakte en daarna (vandaag) omdat de prijs binnen enkele uren weer met zo’n 5-600 dollar omhoog spoot.

Slecht nieuws

Het slechte nieuws is dat de koers momenteel nog steeds (ver) onder de 5000 dollar zit, die 5000 dollar grens was het laatste houvast en daar zijn we dus met veel overtuiging doorheen gezakt. Op het laagste punt van vandaag kwam de koers zelfs niet hoger uit dan 4300 dollar. De daling die vorige week werd ingezet is redelijk spectaculair.

Goed nieuws

Het goede nieuws is daarentegen dat de prijs sinds dat moment overtuigend omhoog knalde. Dat duidt erop dat de bodem voorlopig is bereikt. Of het ook betekent dat we nu weer richting de 5000 dollar kunnen gaan kijken is onbekend. Feit is wel dat voor de een grote groep traders het prijsniveau van rond de 4300 dollar een koopje bij uitstek is gebleken.

Crypto_Ed_NL, een van de meest bekende ‘Crypto Twitteraars’ had overigens in juni al min of meer voorspeld dat de BTC prijs een dergelijke duikvlucht zou gaan maken. Hij geeft nu aan de prijs na de bounce op 4300 dollar nu richting de 5600-5800 dollar zou kunnen gaan. Nu zal dat natuurlijk niet in een rechte lijn omhoog gaan maar het geeft wel aan we voor nu (waarschijnlijk) het ergste gehad hebben.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *