Bloedbad in Cryptoland – spectaculaire ineenstorting van grote cryptocoins

Woensdag 19 mei 2021 gaat ongetwijfeld de Crypto Geschiedenisboeken in als een van de meest spectaculaire dagen in de crypto-historie. De rust lijkt as we speak enigszins teruggekeerd maar aan het begin van de middag was er sprake van absolute chaos.

De prijzen van vrijwel alle grote coins zijn in de afgelopen uren met vele tientallen procenten gekelderd. Dit hing eigenlijk al een tijdje in de lucht, je voelde aan alles dat de (tijdelijke?) top toch wel enigszins in zicht was gekomen. Vorige week schreven we hier nog een artikel over.

Zelfs in onze wildste dromen (nachtmerries) hadden we toen niet kunnen voorspellen dat de val zo heftig zou zijn. Kijken we bijvoorbeeld naar Bitcoin dan zien we dat de prijs van de grootste en meest bekende digitale munt in minder dan een week met maar liefst 20.000 dollar gedaald is.

Van ongeveer 55.000 dollar naar nu ruim 35.000 dollar in ongeveer 6 dagen tijd. Sterker nog, aan het begin van de middag was Bitcoin zelfs even 30.000 dollar waard, een daling van maar liefst 25% in 24 uur tijd. Ongekend.

De periode die daarop volgde, en waar we nu eigenlijk nog steeds inzitten, is er een van heel voorzichtig herstel. Inmiddels is de prijs dus weer gestegen tot ongeveer 35.000 dollar maar de schrik zit er goed in. De prijzen van alle grote coins vliegen werkelijk alle kanten op.

De komende 24 uur zullen de stofwolken even op moeten trekken om te kunnen zien wat er nu daadwerkelijk gebeurd is en welke richting we vanaf hier gaan inslaan. Vast staat wel dat nieuwe All Time Highs voorlopig heel erg ver weg zijn.

Sterker nog, het zal ons niet verbazen als we de komende maanden simpelweg een periode van consolidatie tegemoet treden. Nieuwe groei zal naar alle waarschijnlijkheid pas richting het einde van het jaar echt weer reëel kunnen zijn, althans zo is de algehele verwachting.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht