27 mei 2020

Bitcoin nu écht naar Wall Street

Bitcoin Futures komen nu ook naar de New York Stock Exchange, de grootste beurs van de wereld. De NYSE, gelegen op Wall Street, heeft een dagelijks handelsvolume van ~150 miljard euro.

Vandaag werd aangekondigd dat de grootste beurs van de wereld zich gaat storten op het aanbieden van handel in cryptovaluta en om precies te zijn de Bitcoin. Dat blijkt uit het feit dat de beurs een aanvraag heeft gedaan bij de US Securities and Exchange Commission, een soort overkoepelend en regulerend orgaan van het beursleven in Amerika.

Uit de aanvraag blijkt:

“According to the Registration Statement, the investment objective of the Fund is to seek, results (before fees and expenses) that, both for a single day and over time, correspond to the performance of lead month bitcoin futures contracts listed and traded on either the Cboe Futures Exchange (“CFE”) or the Chicago Mercantile Exchange (“CME”),”

Overigens investeert de NYSE al wel in Coinbase, de grootste en meest bekende exchange op het gebied van cryptocoins.

De Bitcoin Futureshandel is sinds enkele weken losgebarsten. Zo begon op 10 december de handel op de Cboe en sinds afgelopen zondag is ook de handel op de CME begonnen.  Vooralsnog heeft de Bitcoin nog weinig groei doorgemaakt sinds het begin van de futureshandel. Sterker nog, de laatste dagen is de Bitcoin flink in waarde gedaald.

Of de aankondiging van de NYSE effect gaat hebben op de waarde van Bitcoin? We gaan het afwachten. Er wordt nu in ieder geval wel serieuze handel bedreven in Bitcoin. Hier wordt volgend jaar nog maar eens een schepje bovenop gedaan als Bitcoin ook naar de Nasdaq komt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange