27 mei 2020

Bulgarije heeft $3 miljard aan Bitcoin in bezit

De Bulgaarse regering blijkt een waanzinnig aantal Bitcoins in zijn bezit te hebben. Het gaat om liefst 200.000 Bitcoins. Deze zijn in mei van dit jaar in het bezit gekomen nadat de inspectie een criminele operatie had opgerold. Op dat moment was de totale waarde van deze Bitcoins al zo’n 400 miljard dollar.

Vandaag de dag zijn deze Bitcoins echter ruim 3 miljard dollar waard. Deze berekening werd vandaag door CoinDesk.com gemaakt. De criminele operatie gebruikte Bitcoin omdat het lastig tot niet te traceren is.

Het is onduidelijk wat de Bulgaarse regering nu met de Bitcoins doet. In een verklaring van eind november wordt gezegd dat de regering geen uitspraken wil doen, omdat het onderzoek nog in gang is.

3 miljard dollar is ruim 5% van het Bruto Binnenlands Product van Bulgarije. Het zou dus goed kunnen dat de regering dit in eigen bezit houdt. Ter vergelijking, als Nederland hetzelfde percentage van het BNP aan Bitcoin in zijn bezit zou hebben, dan zou dit betekenen dat de Nederlandse regering 47 miljard dollar aan Bitcoins zou bezitten.

Niet geheel onlogisch dus dat de regering van Bulgarije hier nog even geen uitspraken over wil doen. Met de enorme koersstijgingen van de afgelopen jaren zouden de Bulgaren zomaar eens op een goudmijn kunnen zitten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange