Waarom bevindt Bitcoin zich in een bull run?

Het lijkt een verhaal dat we inmiddels simpelweg kunnen kopiëren: Bitcoin bevindt zich op dit moment echt in een bull run. Het belangrijkste bewijs hiervoor: dips worden opgekocht. We hebben eigenlijk vanaf het begin van het jaar al gezien dat dit gebeurd.

Correcties zijn onvermijdelijk, zeker na een periode van stevige groei. Zelfs in de cryptowereld is het niet zo dat coins oneindig lang blijven groeien. Er komt steevast een moment van terugval. Vaak in de vorm van een enorme daling binnen korte tijd. Kijk maar naar vorige week, de prijs van BTC zakte in een periode van minder dan 24 uur maar liefst 3000 dollar terug. En dat zelfde kon worden gezegd over de gehele cryptomarkt.

In het artikel dat we daarover plaatsten gaven we al aan dat een dergelijke terugval geen reden tot paniek is. Correcties zijn normaal. Het gaat echter om de reactie op die correcties en die is sinds de start van 2020 duidelijk anders dan in de 2 jaar daarvoor. Dat geeft ons het vertrouwen te stellen dat we ons in een bull run bevinden.

Kijken we naar de periode 2018-2020 dan zien we dat elke poging van Bitcoin (en andere cryptocoins uiteraard) om opwaarts uit te breken bijna standaard op heel veel weerstand stuitte. Winsten konden daardoor vaak nauwelijks vast worden gehouden en dat heeft het vertrouwen op de markt duidelijk geen goed gedaan.

Spoelen we door naar november 2020 dan zien we simpelweg dat dit veranderd is. Kijk naar de sell-off van vorige week, deze is binnen een paar dagen alweer grotendeels teniet gedaan. We bevinden ons inmiddels op slechts 5% van de extreem hoge waardes van vorige week, terwijl er eind vorige week nog vrees was over een enorme terugval van BTC waarbij een terugval van 30% zeer aannemelijk leek.

Waar dit ons gaat leiden? Het zou wel eens een hele groene kerst kunnen worden dit jaar.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht