CBOE dient aanvraag in voor toelating Bitcoin ETF

De CBOE, de grootste futures exchange van de wereld, heeft onlangs een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse SEC voor het toelaten van een Bitcoin ETF. Over zo’n ETF (Exchange-traded fund) wordt al maanden gespeculeerd. Het toelaten hiervan zou een aanzienlijke boost zijn voor de cryptomarkt.

De CBOE was eind vorig jaar al een van de eerste instanties die Bitcoin futures aanbood.

Wat is een (Bitcoin) ETF?

Een Exchange Traded Fund is een beursgenoteerd fonds die de Bitcoin koers trackt. Dit maakt het voor beleggers vele malen eenvoudiger om te beleggen in Bitcoin via de beurs zonder dat ze daadwerkelijk zelf Bitcoin moeten aankopen en verhandelen.

Het is niet de eerste keer dat een aanvraag is ingediend bij de Amerikaanse SEC. Vorig jaar is al meerdere malen geprobeerd om een ETF er doorheen te krijgen en ook afgelopen maart werd nog een verzoek ingediend door de CBOE.

De voordelen van een ETF

  1. Eenvoudige toegang tot bezit van Bitcoin via beurshandelaren
  2. Liquide markt, ETFs worden zeer actief verhandeld en zijn transparant
  3. Een stukje veiligheid. ETFs zijn verzekerd in tegenstelling tot de gangbare exchanges. Hierdoor wordt het risico op fraude en diefstal geëlimineerd.

Al met al zijn dit natuurlijk 3 erg belangrijke punten en met name de laatste (veiligheid) is een struikelblok voor veel investeerders. Als dit via een ETF zou kunnen worden weggenomen dan zou dat wel eens de ommekeer voor Bitcoin en crypto kunnen zijn op weg naar nieuwe hoogtes.

Mocht de wens van de CBOE overigens in vervulling gaan dan zal er pas vanaf Q1 2019 eindelijk gehandeld kunnen worden in Bitcoin op de beurs.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht