Chaos op de cryptomarkt: Bitcoin en altcoins hard onderuit

Gisteren leek een zeer stevige daling nog binnen een paar uur teniet gedaan maar vandaag moeten we alsnog met de billen bloot: Bitcoin en zijn vriendjes zijn stevig aan het zakken. 1 BTC is momenteel zo’n 48.000 dollar waard, een daling van maar liefst 13% ten opzichte van 24 uur geleden. Gisteren maakten we een zelfde val mee maar deze werd al snel weer ‘opgekocht’.

Vandaag lijkt het toch anders, een dubbele val is namelijk niet zo makkelijk op te vangen; althans zo is de verwachting. Bitcoin staat er in dit negatieve opzicht natuurlijk niet alleen voor, sterker nog, ook voor altcoins staat momenteel het zaakje ouderwets in de fik. Diverse grote altcoins noteren verliezen van 15-20% ten opzichte van nog geen 24 uur gelden.

De meeste coins doen het momenteel zelfs slechter dan een week geleden en dat is een bull-run toch meestal wel een aardig slecht teken. We kunnen wel stellen dat we voorlopig even een pas op de plaats moeten gaan maken.

Of dat erg is, dat is de vraag. Het is natuurlijk niet zo dat de verwachting alom aanwezig was dat we vanaf hier met BTC in 1 ruk door zouden stoten naar de $100.000. Dat is natuurlijk niet realistisch. Er zijn diverse analisten die een dip van 60K naar 40K hebben voorspeld en dat is dan ook wat hier aanstaande lijkt.

Het lijkt niet heel erg waarschijnlijk dat we op korte termijn weer over de 50K grens heen kunnen gaan kijken. Het is realistischer om de komende dagen naar beneden te kijken, kunnen we de 47K grens vasthouden? Wij vragen het ons ten zeerste af, de kans lijkt zeer groot dat we vanaf hier toch echt even richting de 42K zullen moeten gaan.

Tot nu toe zijn alle dips in de meest recente bull run (maart 2020-nu) steevast met veel vertrouwen opgekocht. Zolang dat blijft gebeuren blijven wij bullish. Zodra dat patroon doorbroken gaat worden gaan we ons zorgen maken, voorlopig is dat echter niet aan de orde.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht