Chaos op de cryptomarkt, een overzicht van de afgelopen 48 uur

De afgelopen 48 uur waren naar alle waarschijnlijkheid de meest chaotische in de crypto historie. Ingegeven door allerhande factoren kelderden de prijzen van vrijwel alle cryptovaluta gemiddeld genomen met maar liefst 50-60%. We gaan in dit artikel uiteenzetten wat er aan de hand is en wat ons nog te wachten staat.

Corona

De ‘elephant in the room’ is natuurlijk het Corona Virus dat de hele wereld zo langzamerhand in zijn greep houdt. Het voornaamste gevolg van de snelle wereldwijde verspreiding van het virus: onzekerheid. Mensen weten simpelweg niet wat hun de komende tijd te wachten staat.

Feit is wel dat crypto (Bitcoin) momenteel niet echt zijn reputatie van een ‘safe haven asset’ waarmaakt. De financiële markten hebben het op dit moment uiteraard zwaar omdat de wereld economie de komende weken (maanden?) een flinke pas op de plaats moet gaan maken.

Crypto is hierop, op dit moment, geen antwoord gebleken.

Bitcoin

Een korte samenvatting: 48 uur geleden was Bitcoin nog $7.800 waard. In een werkelijk epische keldering die in de periode daarna op volgde, daalde de prijs afgelopen nacht tot een ongehoorde $3.750. Momenteel zitten we weer op een enigszins ‘normale’ $5.700.

Een halvering van de Bitcoin prijs in 2 dagen, een daling tot $3.750 en een daarop volgende stijging van $2.000. Er kan toch wel met enige zekerheid worden gesteld dat dit de meest krankzinnige 48 uur uit de cryptogeschiedenis is geweest.

De vraag is nu: what is next? Wat staat ons nog te wachten in de komende, zeer onzekere periode. Het vertrouwen in Bitcoin is op dit moment gigantisch broos. Op de korte termijn is dat wellicht niet zo’n groot probleem, de markt is nu immers toch al in een enorm chaotische staat maar op lange termijn baart dit wel zorgen.

Een asset die in minder dan 48 uur in waarde halveert? Daar zitten niet veel investeerders op te wachten.

Altcoins

Uiteraard geldt alles wat we hier boven hebben uitgelegd ook voor vrijwel alle altcoins. Er is sprake van een heus bloedbad. Vrijwel alle grote altcoins noteren een verlies van 40-50% over de afgelopen 2 dagen.

Het is nu eenmaal een feit dat de meeste mensen geinteresseerd zijn in altcoins vanwege het financiële gewin dat hieruit te halen is. De meeste mensen die handelen in altcoins hebben de intentie om hier op enig moment toch weer uit te stappen om vervolgens simpelweg winst te boeken in euro’s of dollars ofwel om meer Bitcoin te vergaren.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat altcoins nu ineens geen waarde meer hebben maar het is wel aannemelijk dat het de meeste altcoins wel wat langer zal duren om boven op deze klappen te komen.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

One Ping

  1. Pingback: Litecoin (LTC) prijsverwachting 2020 – Wat kunnen we verwachten? – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht