Crypto crash duurt voort, negatief nieuws duwt koersen verder omlaag

De cryptomarkt krijgt opnieuw zware klappen. Nadat we het dieptepunt vorige week al bereikt leken te hebben, er volgde immers een behoorlijk herstel na de zware dalingen van eind vorige week, lijkt het er nu toch weer op dat de weg naar beneden voorlopig nog niet is afgestopt.

Het lijkt een eentonig verhaal te worden. De laatste weken is er simpelweg sprake van een zeer scherpe neerwaartse trend voor alle grote cryptocoins. De cryptocrash blijft naar onze mening het gevolg van een combinatie van factoren.

Er komt de laatste tijd zeer veel negatief nieuws naar buiten over cryptovaluta en Bitcoin in het bijzonder. Daarnaast is januari altijd een slechte maand in cryptoland en heeft de hele markt een zeer sterke stijging meegemaakt in de periode november – half januari. Tel deze 3 factoren bij elkaar op, combineer ze met de angst die hieruit voortvloeit en je hebt het recept voor de zeer lage prijzen die momenteel gelden.

Bitcoin

Bitcoin heeft zwaar aan waarde moeten inboeten. De waarde van BTC staat nu op het laagste niveau in bijna 3 maanden.

cryptocrash

Bitcoin was voor het laatst zo ‘weinig’ waard omstreeks 15 november

VeChain, Icon en Nano

De bovenstaande coins hebben het meest moeten inboeten van alle coins in de coinmarketcap top 25. Vooral voor VeChain en Icon zijn het een paar zeer tumultueuze dagen. De coins hadden zelfs nog een relatief gunstige januari maand en herstelden ook nog eens sterk van de dip die eind vorige week begon.

Vandaag moeten ze echter allebei sterk aan waarde inleveren. Zo is 1 VEN/VET nu $3,50 (-33% over laatste 24 uur) waarde en 1 ICX $3,10 (-27%).

Nano (voorheen Raiblocks) werd dit weekend toegevoegd aan het Binance assortiment. Dit zorgde voor een korte opleving maar ook Nano ontspringt de dans niet. 1 XRB is nu zelfs een kleine 40% minder waard ten opzichte van 24 uur geleden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht