28 februari 2020
bitcoin crisis recessie

Kan crypto een alternatief zijn ten tijde van algehele financiële recessie?

Onlangs berekende de Amerikaanse bank JPMorgan Chase de kans op het uitbreken van een nieuwe financiële crisis. Het kwam daarbij uit op een kans van 60% ten tijde van 2020 en zelfs 80% ten tijde van 2021. Het gaat hierbij wel om de Amerikaanse economie maar het is natuurlijk algemeen bekend dat het welzijn en onwelzijn van de Amerikaanse economie enorme invloed heeft op de rest van de wereld.

Het is ook bekend dat Bitcoin in 2009 het levenslicht zag, net na het hoogtepunt van de vorige (westerse) wereldwijde financiële crisis. Een van de idealen van het ‘Bitcoin project’ is het bieden van een alternatief ten tijde van financiële crisis.

Fundamentalitisch gezien is dat natuurlijk zeker zo, Bitcoin is van nature deflationair, terwijl regulier geld (zeker in tijden van crisis) vaker tekenen van inflatie vertoond. Denk bijvoorbeeld aan het bijdrukken van geld zonder dat hier iets van waarde tegenover staat (productie, goud).

Wat gaat Bitcoin en crypto doen mocht er een crisis uitbreken?

Dat is natuurlijk de ‘million dollar question’. Eind vorig jaar zou menigeen van mening zijn geweest dat crypto een perfect alternatief biedt ten opzichte van de euro/dollar/yen/pond. Eind 2018 zal die tendens toch wat genuanceerder zijn.

Het is goed mogelijk dat de meeste investeerders in crypto er niet al te grote bedragen in hebben zitten, voor hen is crypto ofwel enorm interessant om in te handelen dan wel een HODL-verhaal. Er is geinvesteerd in crypto en de meeste mensen zullen pas op langere termijn gaan kijken naar het effect van hun investering.

Stel nu dat de crisis zijn entree doet: blijven de Bitcoins dan gewoon in de wallets staan? Of wordt dit ‘investerings spaarpotje’ al snel aangesproken als blijkt dat je huis financiëel onderwater staat. Voor beide kanten van dit verhaal valt wel wat te zeggen.

In onderstaande video geeft YouTuber Louis Thomas zijn mening over wat het effect van een crisis zal gaan zijn op de prijzen van cryptovaluta. Kort samengevat: niet al te best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange