Cryptokoersen blijven dalen, waar ligt de bodem?

De totale marketcap van alle cryptovaluta bij elkaar is voor het eerst sinds begin februari, het dieptepunt van de crash, weer onder de 300 miljard dollar gedoken. Na de enorme dip in februari heeft de markt keer op keer geprobeerd overeind te komen maar steeds werden de (geringe) stijgingen weer teniet gedaan. Het vertrouwen is inmiddels dusdanig zwak dat verwacht wordt dat we nog wel even kunnen blijven zakken.

Bitcoin versterkt positie ten opzichte van altcoins

Het grootste verschil met het dieptepunt in februari is de dominante positie die Bitcoin op dit moment inneemt. Het aandeel van Bitcoin in de totale marketcap is op dit moment ruim 44%, het hoogste aandeel in ruim 3 maanden. Dit betekent dus dat vooral de altcoins (alle andere cryptocoins) het zwaar hebben.

koersen dalen crypto
We zitten inmiddels qua marketcap bijna weer op het niveau van het dieptepunt van de februari crash

Waar ligt de bodem?

Meerdere technische analisten hebben al min of meer voorspeld dat we nog 1 keer terug zouden gaan richting een marketcap van <300 miljard dollar. Dit wordt een zogeheten dubbele bodem genoemd, waarbij een bepaald niveau 2 keer bereikt moet worden voor de markt echt inziet dat 6000$ de bodem is voor BTC en dat er lager niet verkocht gaat worden.

Of we echt naar de 6k gaan voor BTC is de vraag, want inmiddels zitten we dus al onder de 300 miljard dollar met een BTC waarde van 7800$. Als we nog verder gaan dalen verwachten wij vooral dat de BTC dominantie zal toenemen, dus dat de dalingen vooral ten kosten zullen blijven gaan van de altcoins.

Grote verliezen voor bijna alle altcoins

Diverse grote cryptocoins lijden enorme verliezen. Zo is Icon (ICX) op dit moment nog maar 1,85$ waard, wat betekent dat de coin nog maar 15% van zijn waarde heeft behouden ten opzichte van de alltime high van 12$. Ook grotere projecten als Ethereum, Ripple en Cardano hebben het enorm zwaar.

Het is al tijden zo dat de markt zich cyclisch voortbeweegt als het aankomt op Bitcoin vs Altcoins. Voorlopig lijkt het de beurt aan BTC om zich dominant te gedragen. De vraag is of hier veel winst uit voortvloeit, want ook BTC boet dagelijks in.

Op zoek naar cryptovaluta?

Snelste manier om met euro’s crypto te kopen

bitvavo
Bitvavo Nederlands, betalen met iDeal, betrouwbaar en heeft een zeer ruim aanbod aan cryptovaluta

Beste exchange?

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Als je stap voor stap wilt zien hoe je crypto koopt op Binance dan kunnen we je deze post aanraden.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *