Cryptomarkt weer over de 350 miljard dollar heen

Voor de eerste keer sinds maart is de totale crypto marketcap weer over de 350 miljard dollar heen gegaan. Praktisch alle grote spelers boeken de afgelopen tijd winst. Het is opvallend dat dit vooral ten koste gaat van de dominantie van Bitcoin ten opzichte van de gehele markt. Deze is namelijk voor het eerst sinds februari onder de 40% gedoken.

Het lijkt er al met al wel op dat we vorige week de bodem bereikt hebben en dat het vertrouwen in de markt is teruggekeerd. De algemene tendens is dat we niet nogmaals terug zullen gaan richting de $6k voor Bitcoin of onder de 250 miljard dollar market cap in z’n totaliteit. Vorige week spoot de koers van Bitcoin omhoog en sindsdien zijn we niet meer teruggevallen.

Sinds dat moment zijn het (binnen de top 10 althans) vooral Cardano en Stellar die het erg goed doen. Deze twee noteren ten opzichte van vorige week een winst van respectievelijk 43% en 63%.

Bitcoin dominantie neemt af

De winst van deze twee coins is exemplarisch voor vrijwel alle altcoins, deze doen het over het algemeen momenteel een stukje beter dan Bitcoin. Als gevolg hiervan is de dominantie van BTC (marketcap van BTC ten opzichte van de totale markt) aan het afnemen. De dominantie van BTC lag enkele maanden boven de 40% maar staat momenteel op 39.8%. Altcoins zijn dus bezig met een opmars, daar waar juist Bitcoin het in de maanden februari en maart beter deed dan de altcoins.

Alles wijst er sterk op dat de huidige positieve tendens nog even gaat aanhouden. De markt is in het algemeen natuurlijk wel wat voorzichtiger na de enorme verliezen die zijn geleden vanaf januari, dus wij denken dat het nog lang kan duren voor we weer in de buurt gaan komen van de waarden die in januari golden.

Desondanks is het goed om te merken dat er weer wat positiviteit ontstaat in de markt. Laten we hopen dat dit gaat doorzetten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht