Cryptomarkt blijft 250 miljard grens succesvol verdedigen

De cryptomarkt heeft wederom succesvol de 250 miljard dollar grens verdedigd. Er is de afgelopen maanden al meerdere malen een ‘bodem’ bereikt op dit punt en ook nu lijkt dit weer het geval te zijn geweest.

Bitcoin leek in de voorbije dagen even onder de 6000 dollar uit te gaan komen maar het lijkt er nu toch weer op dat de grootste virtuele munt een klein sprongetje omhoog aan het maken is. Momenteel is 1 Bitcoin zo’n 6350 dollar waard.

crypto bodem 250 miljard
In bovenstaande grafiek is zeer duidelijk te zien hoe er de afgelopen maanden veelvuldig getest is op het niveau rondom de 250 miljard dollar. Eind juni is hier heel even doorheen gezakt maar telkens veerde de markt nadien toch weer relatief sterk terug. Bron: coinmarketcap.com

Ondanks dat het positief is dat er meerdere malen een soort bodem van de markt in zicht is geweest is het met name voor de altcoins toch nog steeds een zware periode. De meeste altcoins (feitelijk alle andere coins naast BTC) ondervinden momenteel op de laagste waarden van het gehele jaar. De Bitcoin dominantie blijft nog steeds rond de 43% staan en dus betekent het dat er een boel altcoins zijn die nog steeds overgewaardeerd worden.

Er zijn nog steeds te veel opgeblazen projecten, zonder werkende techniek, die miljoenen (soms miljarden) dollars ‘waard’ zijn. Dit is allemaal het gevolg van de enorme cryptohype van de het afgelopen jaar, en met name het hoogtepunt daarvan in de periode december-januari. Voor Bitcoin lijkt de bodem dus wel degelijk bereikt, maar of dit ook voor de altcoins geldt is nog maar zeer de vraag.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *