Cryptomarkt en een nieuwe opwaartse run, 300 miljard grens doorbroken

Na een korte inzinking is het Bitcoin en met name altcoins toch gelukt om weer een grote stap omhoog te zetten. Toen afgelopen maandag de koers van Bitcoin weer even flink onder de 10.000 dook was er even sprake van een lichte paniek op de markt. Die paniek bleek echter zowel van korte duur als ook nog eens ongegrond. Vanaf gisteren is de markt namelijk weer behoorlijk aangetrokken en momenteel zitten we zelfs op een totale cryptomarketcap van meer dan 300 miljard. Dat is voor het eerst sinds augustus 2019, oftewel een half jaar geleden.

Bitcoin

De grootste cryptomunt blijft aan dominantie inboeten. Momenteel staat de dominantie op ruim 62%. Dat wil zeggen dat altcoins het op dit moment wat beter doen dan Bitcoin maar dat wil niet zeggen dat Bitcoin het slecht doet.

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin ongeveer $10.350 waard, hetgeen een stijging van ongeveer 4.5% betreft ten opzichte van 24 uur geleden.

Altcoins

De ‘alts’ doen het dus beter. Maken we een rondje langs de grote spelers dan vallen vooral Ethereum (+17% ten opzichte van 24 uur geleden) en Tezos (+23%) op. Ook is het interessant om waar te nemen dat Ripple (XRP) voor het eerst sinds afzienbare tijd weer boven de 30 cent is komen te staan. Dat biedt hoop richting de toekomst.

Wat de dominantie van Bitcoin betreft is de verwachting van de meeste analisten dat deze nog verder in gaat zakken. Het is zeer waarschijnlijk dat in ieder geval de 60% gaat worden aangetikt om vervolgens te kijken hoe de markt hier op reageert.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht