11 juli 2020

Cryptomarkt noteert laagste waarden in 4 maanden

De nog steeds aanhoudende daling van de cryptokoersen heeft ervoor gezorgd dat vannacht de laagste waarden in ruim 4 maanden zijn bereikt. Omstreeks half 7 vanmorgen kwam de totale marktkapitalisatie uit op 251 miljard dollar, de laagste waarde sinds 23 november vorig jaar. Kort daarna stegen de koersen weer dus de bodem lijkt voorlopig uit zicht.

Bitcoin

Bitcoin kwam vanmorgen uit op een waarde van zo’n 6700 dollar, wat de laagste waarde sinds 6 februari van dit jaar betekend. De grootste cryptomunt heeft dus wel haar dominante positie weten te handhaven en ten opzichte van de lage waarden in februari hebben vooral altcoins het nu een stuk zwaarder.

Ethereum

Ethereum kwam zelfs uit onder de 400 dollar. De laagste waarde noteerde de op 1 na grootste cryptomunt rond 06:30, namelijk 368$. Als je je bedenkt dat Ethereum lang stand heeft gehouden tijdens de crashes en dips van 2018 is dat toch wel een erg lage waarde te noemen.

Waarom dalen de koersen al zo lang?

Eigenlijk is heel 2018 vooralsnog een ‘rood jaar’. Al sinds vlak na de jaarwisseling zijn de koersen aan het dalen. Op sommige dagen gestaag maar er zijn nu ook al 4 a 5 dagen geweest waarbij de koersen spectaculair zijn gedaald. Dit alles duidt erop dat het vertrouwen erg broos is.

crypto crash

Feitelijk is nu alle winst uit de enorme ‘bull-run’ in december/januari teniet gedaan

Om de koersen weer echt omhoog te laten gaan is nu eenmaal ‘nieuw geld’ nodig. Net zoals rond de jaarwisseling toen er een enorme run op crypto ontstond. Vooralsnog is de interesse in het kopen van crypto sterk gedaald en zal er dus een katalysator voor groei moeten komen. In het geval van BTC is die er eigenlijk al in de vorm van zeer lage transactiekosten waardoor het weer gebruikt kan worden als betaalmiddel.

Er zijn echter vooralsnog te veel projecten met (nog steeds) een enorme waarde die alleen drijven op een concept maar niet op een product of ook maar op een eigen blockchain.

Daar komt nog bij dat het negatief nieuws blijft regenen. Zo gaan ook Twitter en Linkedin crypto advertenties verbieden, in navolging van Google en Facebook.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht