Cryptomarkt schurkt tegen de $400 miljard grens aan

De cryptomarkt is nog steeds bezig met een opmars, al is deze momenteel wel even tot stilstand gekomen. De markt blijft al enkele dagen net onder de 400 miljard dollar grens steken. Bitcoin probeert de 9000$ grens te doorbreken, terwijl altcoins nog steeds terrein winnen.

Bitcoin

De 9000$ grens is een belangrijk weerstandsniveau voor Bitcoin en eentje waar de grootste cryptomunt al enkele dagen tegen aan zit te hikken. Er is wat de technische analisten betreft sprake van een tweedeling als het aankomt op welke kant de koers nu op zal gaan. Er zijn analisten die denken dat we eerst nog terug zullen vallen tot ~8000$ voordat we echt grote stappen vooruit kunnen gaan maken.

Tegelijkertijd zijn er ook veel analisten die denken dat als we eenmaal de 9K grens voorbij zijn we voorlopig nog wel even kunnen blijven door groeien, in de richting van de 10-11K. We gaan het in de gaten houden. Voor de meest actuele koers van BTC kun je hier kijken.

Altcoins

Overigens blijven altcoins wel degelijk stevig groeien. De kans is dan ook vrij groot dat we de grens van 400 miljard dollar op korte termijn zullen doorbreken. Of Bitcoin dit laatste zetje kan gaan geven is lastig te zeggen maar feit is wel dat de dominantie van BTC stevig aan het dalen is. Op het moment van schrijven is het aandeel van BTC ten opzichte van de totale markt ongeveer 37%.

Bitcoin Cash

Bcash doet het opvallend goed. De op 3 na grootste cryptomunt heeft het maandenlang erg zwaar gehad maar is nu voor het eerst sinds februari weer meer dan 1400 dollar waard. Ten opzichte van 7 dagen geleden is Bcash zelfs 100% meer waard geworden. Het blijft wat ons betreft toch een opvallende verschijning. Er zijn maar weinig mensen die echt geloven in Bcash maar toch lijkt de coin nog steeds bestaansrecht te hebben.

Bcash probeerde zich vooral te onderscheiden door snellere en goedkopere transacties. Deze onderscheidende factor is inmiddels praktisch teniet gedaan door Bitcoin’s opschalingsoplossingen. De vraag is dus of Bcash het nog lang vol gaat houden als een van de grotere spelers op de markt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht