Cryptomarkt zet flinke stap voorwaarts

De cryptomarkt heeft na enkele zeer negatieve weken eindelijk weer eens een positief signaal afgegeven. Nadat we de afgelopen dagen een marketcap van 118 miljard dollar hebben aangetikt daar zitten we nu ineens op de 135 miljard. Een toename van zo’n 15%.

Waar deze stijging door wordt veroorzaakt is niet helemaal duidelijk. Feit is wel dat de koersen de afgelopen dagen zo spectaculair zijn gezakt dat een kleine opleving wel in de lijn der verwachting lag. Veel mensen vragen zich op dit moment af wat de waarde van Bitcoin en andere cryptomunten is. Is het nu een moment van kopen (de prijzen liggen immers een stuk lager dan we de afgelopen maanden gewend waren) of is de kans groot dat we nog verder gaan zakken?

In de periode augustus-november ontwikelde met name de prijs van Bitcoin zich zo stabiel dat het voor veel mensen duidelijk was dat de waarde voor het moment heel steady rond de 6000 dollar lag. De laatste weken is dat echter lang niet meer zo duidelijk en logisch en daarom wordt er nu dan ook een stuk meer gekocht en verkocht wat er dus voor zorgt dat we dit soort prijs ‘spikes’ te zien krijgen.

 

marketcap bitcoin crypto
De maandgrafiek toont een interessant beeld: na een periode van stabiliteit zakte de waarde van alle cryptomunten ver weg. Vandaag lijkt er een soort reversal ingezet maar of deze stand houdt? 

Vrijwel alle coins noteren vandaag een vette winst, de grootste hardloper is vooralsnog Verge (XVG) met een stijging van meer dan 40% over de laatste 24 uur.

Of de stijging nu ook stand houdt is maar zeer de vraag. De kans is groot dat er nu eerst weer even een afkoelingsperiode van een dag of 2 aankomt. Het is in ieder geval zeker niet saai op de markt.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *