Cryptomarkt zwaar onderuit, Bitcoin ver onder de 6000 dollar

Chaos op de cryptomarkt vandaag. In korte tijd werd er meer dan 20 miljard dollar van de totale market cap afgeschaafd. Dit ging op een redelijk spectaculaire manier, binnen enkele uren verloor Bitcoin maar liefst 700 dollar aan waarde.

Wat is er gebeurd?

In onderstaande grafiek zie je de Bitcoin prijs en de keldering plaatsvinden. Het is met afstand de meest spectaculaire move van de afgelopen weken, Bitcoin was in de periode oktober-november juist opmerkelijk stabiel. Er zat nauwelijks beweging in de koers en de prijs BTC was zelfs een tijd lang minder volatiel dan de waarden op normale aandelenbeurzen.

Hoe dan ook, momenteel is het steunniveau van 6000 dollar gebroken (dit niveau is al meerdere keren de ondergrens gebleken tijdens de ‘bear market’ van 2018) al moet hierbij ook worden opgemerkt dat we inmiddels al wel weer richting de 6K aan het terugkrabbelen zijn. Momenteel is 1 BTC ongeveer 5800-5900 dollar waard, afhankelijk van welke exchange je aanhoudt.

Omstreeks 12.00 begint de ellende. BTC gaat in een paar uur tijd gigantisch onderuit en komt zelfs tot ver onder de 6000 dollar uit.

Overigens lijdt niet alleen BTC grote verliezen, ook alt coins hebben het zwaar. Enkele van de grootste verliezers van vandaag zijn: Bitcoin Cash (-16%), VeChain (-17%) en EOS (-14%).

Hoe verder?

Mochten we de 6000 dollar grens niet ‘terug veroveren’ dan is de kans zeer groot dat we verder zullen zakken. Een Bitcoinprijs van 5000 dollar zou dan zeer goed mogelijk zijn. Het zijn in elk geval spannende tijden en we houden scherp in de gaten wat de prijzen van de grootste cryptomunten doen.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *