Cryptotomatoes: tomaten gekweekt met warmte geproduceerd door BTC mining

De Tsjechische mede oprichter van crypto-exchange NakamotoX, Kamil Brejcha, heeft op Twitter blijk gegeven van een wel een heel inventieve manier van re-cycling. De overgebleven warmte die vrijkomt bij het minen van crypto wordt bij zijn bedrijf gebruikt om groenten te kweken in een soort kas. De eerste cryptotomaten liggen binnenkort in de winkel.

Dit Bitcoin eco-project werd een tijdje stil gehouden maar heeft nu dus zijn eerste oogst geleverd. In een kas zijn de eerste crypto tomaten gekweekt, zoals te zien in onderstaande tweet. Overigens geeft Kamil aan dat hij eerst van plan was medicinale marihuana te kweken maar dit was niet toegestaan en dus heeft zich maar op tomaten gestort.

Een uiterst inventieve oplossing natuurlijk. Het bedrijf heeft zelfs een compleet circulaire manier van mining ingericht. De elektriciteit wordt namelijk opgewekt uit bio-massa en dus is dit een van de eerste (misschien wel de eerste) volledig groene manieren van minen. Eerder berichten we al over het minen op Ijsland waar ook vooral groene energie wordt opgewekt.

Er is nog steeds (en terecht) vrij veel kritiek op de excessieve hoeveelheden stroom die nodig zijn om cryptovaluta te minen. Dit soort initiatieven zorgen er in ieder geval voor dat er wel degelijk eco-vriendelijk gemined kan worden en dat er ook nog eens een nuttig bijproduct uit kan ontstaan. Wanneer de cryptotomaten te koop zijn is nog niet bekend maar op korte termijn moeten ze blijkbaar in de (lokale) winkel liggen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht