Cryptomarkt krijgt flinke klappen en levert 50 miljard dollar in

De cryptomarkt heeft over de afgelopen 24 uur maar liefst 50 miljard dollar aan waarde ingeleverd. Alle grote munten werden hierdoor getroffen, Bitcoin bereikte de laagste waarde in ruim 3 weken (8450$). Inmiddels lijkt de bodem wel bereikt, deze bleek rond de 380 miljard dollar te liggen. Momenteel lijkt de situatie weer enigszins gestabiliseerd.

Normale correctie?

De daling was zo plotseling dat deze niet helemaal uit de lucht leek te vallen. Toch is het ook weer niet verwonderlijk dat de markt even een pas op de plaats maakt. Ten opzichte van een maand geleden is Bitcoin bijvoorbeeld bijna 50% meer waard geworden. Een opwaartse trend gaat nu eenmaal vaak gepaard met pieken en dalen, zoals eigenlijk alle bewegingen in cryptoland.

De 10.000 dollar grens bleek voor Bitcoin vooralsnog niet te slechten. Het is dus wachten op nieuw momentum, zodat een nieuwe poging kan worden ondernomen om door deze zeer belangrijke, psychologische barrière heen te gaan.

Upbit onderzoek

De grootste crypto exchange van Zuid-Korea, Upbit, wordt onderzocht door de politie. Dit kwam vandaag in het nieuws en het is redelijk helder dat dit zijn weerslag heeft gehad op de prijzen van cryptovaluta. Upbit wordt er van verdacht zijn financiële cijfers niet op orde te hebben. De Koreaanse financiële waakhond heeft 10 rechercheurs richting Upbit gestuurd die gaan onderzoeken of Upbit zijn zaakjes op orde heeft.

Doordat dit nieuws al snel naar buiten kwam hebben Upbit klanten redelijk massaal hun crypto van Upbit afgehaald, wat vervolgens uiteraard zorgde voor een flinke dip.

Mt. Gox

Tegelijkertijd zijn de alom bekende en gevreesde Mt. Gox tegoeden ook weer (deels) verkocht. Dit is over het afgelopen jaar al vaker gebeurd en dit heeft steeds ook een negatief effect gehad op de prijzen van cryptovaluta en uiteraard Bitcoin in het bijzonder.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht