15 augustus 2020

De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Bitcoin?

Nu we in de zomerperiode zitten is het een goed moment om eens terug te kijken naar de prijsontwikkeling van Bitcoin in 2019. Het jaar is alweer meer dan door de helft en dus is het een interessant moment om eens terug te blikken. Wat is er gebeurd tot nu toe en wat zijn de redenen die daaraan ten grondslag hebben gelegen. We gaan het je in dit artikel laten zien.

De prijs, wat is er gebeurd?

Er is op de Bitcoinmarkt feitelijk een tweedeling waar te nemen. Die van voor april en die van na april. Je hoeft simpelweg alleen maar naar onderstaande grafiek te kijken om deze tweedeling te kunnen waarnemen.

De eerste 3 maanden van het jaar verliepen rustig, zeg gerust extreem rustig. Het was voortborduren op wat er in de tweede helft van 2018 gebeurde: stilstand en achteruitgang. Dat verandere allemaal begin april. Sinds dat moment zit Bitcoin stevig in de lift, zijn er gigantische winsten behaald en kunnen we ook wel stellen dat de bearmarket ten einde is. Op het hoogtepunt van de laatste bullrun was Bitcoin zelfs $14.000 waard.

Inmiddels is de prijs weer iets gedaald, tot rondom de $10.000, maar nog steeds is het verschil met het begin van het jaar enorm. Het is goed om vast te stellen dat Bitcoin nog springlevend is, dat er voldoende animo voor is en daarnaast is ook interessant om waar te nemen hoe snel de prijs kan stijgen in een bullmarket.

In de periode begin april-eind juni ging de waarde van Bitcoin meer dan 3 keer over de kop.

Bitcoin update

Een duidelijke tweedeling: de periode voor april is ronduit saai te noemen, de periode vanaf begin april is een ouderwetse crypto rollercoaster.

Share

One Ping

  1. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Bitcoin? - Dutch Crypto Talk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *