25 september 2020

De opzichtige anti-Bitcoin campagne van de ING

We weten allemaal dat banken niet al te happig zijn op cryptovaluta en de Bitcoin in het bijzonder. Waar de ING echter mee bezig is lijkt haast wel op een heuse Anti-Bitcoin campagne. We hebben enkele artikelen verzameld die in de afgelopen weken gepubliceerd zijn. De quotes die hierin staan houden zelfs de schijn van objectiviteit niet op.

Artikel over beleggen op ing.nl:

ING: “Bij veel interesse stijgt de waarde extreem. Maar als iedereen zijn interesse verliest, daalt de waarde naar nul. Cryptomunten zijn dus hoogst speculatief, en als beleggingsobject vooralsnog totaal ongeschikt. Je kunt natuurlijk een gokje wagen. Maar als je liever je geld belegt in zaken waar echte waarde tegenover staat, ben je bij ING aan het goede adres”

Dit geldt letterlijk voor ieder ander beleggingsobject. Als iedereen zijn interesse in beleggingsobject X, Y of Z verliest daalt de waarde naar nul. Natuurlijk is het relatief risicovol om te beleggen in cryptovaluta, maar het afdoen als totaal ongeschikt is nogal kort door de bocht. Overigens: daar waar ING denkt dat crypto ‘totaal ongeschikt is’, denken de CME, Nasdaq en enkele Nederlandse beleggersbanken daar anders over.

Economische en financiële analyse op think.ing.com

ING: “De gebruikers bestaan uit technerds, mensen die geobsedeerd zijn met hun privacy, mensen die bang zijn voor (hyper)inflatie bij traditionele valuta, en mensen die de banken willen omzeilen vanwege ideologische of criminele redenen”

Ronduit stuitend. Zoals RTL het al samenvat, denkt de ING: “bitcoin is voor nerds, privacygekkies en criminelen”. Niet alleen generaliseer je hier ontzettend mee, je zet ook nog eens een gigantische groep mensen op een negatieve manier weg. We hoeven niet in te gaan op waarom deze stelling niet juist is, maar quotes als deze zijn wel exemplarisch voor hoe ING denkt over Bitcoin.

Bob Homan van de ING Investment Office zegt:

ING “Probeer in te schatten wanneer de gekken op zijn. Dus, als je erin stapt, probeer in te schatten wanneer de gekken op zijn en maak je niet druk over het snappen van de onderliggende blockchaintechnologie of over de rol die het als vervanger van echt geld (zoals euro’s en dollars) kan hebben.”

Wederom zijn Bitcoin bezitters en beleggers blijkbaar gekken. Daarnaast geeft deze meneer aan dat je, als je instapt, je niet moet verdiepen in de blockchain.

In de financiele analyse uit het 2e artikel staat:

ING “Blockchain is an impressive technology that may bring progress to a variety of fields, ranging from finance to health care, and from notary to voting. Long live the blockchain.”

Wat is het nou ING? We moeten er ons dus niet in verdiepen of erin investeren, maar tegelijkertijd lang leve de blockchain?

Cryptowinst omzetten in euro’s? ING bemoeit zich hier graag mee

Op de website van Quote is te lezen hoe de ING zich bemoeit met klanten die winst, behaald uit een investering in cryptovaluta, willen omzetten in euro’s. In het Quote artikel is te lezen hoe een persoon een brief van de ING kreeg toegestuurd, nadat hij of zij diverse malen contant geld opnam van zijn of haar bankrening.

ING “De ING is – net als andere banken – verplicht om te weten wie zijn klanten zijn en wat ze met hun rekeningen doen.”

In de brief wordt de klant verzocht antwoord te geven op allerlei vragen, zoals ‘wat is de bestemming van de contant opgenomen bedragen’? Als je niet beter zou weten zou je haast denken dat het om phishing gaat, maar dit is blijkbaar hoe de ING omgaat met zijn klanten. Mocht je het vergeten zijn, ING is niet de belastingdienst!

Zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan. Het is echter behoorlijk duidelijk dat ING geen idee heeft hoe om te gaan met cryptovaluta. De strategie lijkt nu om het gewoonweg af te branden, maar hoe geloofwaardig is dit nog?

Op zoek naar cryptovaluta? Wij bevelen onderstaande aanbieders aan!

[one-half-first]

coinbase

Coinbase –  de grootste en meest betrouwbare aanbieder

litebit

LiteBit – Nederlands, gigantisch aanbod en uitstekende klantenservice

[/one-half-first]
[one-half]

Bitonic – supersnel en de beste koers, maar biedt geen wallet

BitMyMoney – Nederlands, goede klantenservice en lage fees

[/one-half]

Weten wat de voor en nadelen van elke aanbieder zijn? Check dan onze koopgids!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht