Doet Bitcoin een gooi naar 30.000 dollar?

Had je ons een paar maanden geleden verteld dat we Bitcoin in de laatste dagen van het jaar richting de 30.000 dollar zou zijn gegaan dan zouden we je waarschijnlijk voor gek hebben verklaard. De prijs van Bitcoin schommelde in 2020 lange tijd rond de 10.000 dollar. Toch is het vlak voor het einde van een van de meeste bizarre jaren in de moderne geschiedenis wel degelijk zo dat Bitcoin akelig dicht in de buurt zit van die 30.000 dollar.

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin 28.200 dollar waard.

prijs bitcoin 30k

De opwaartse beweging werd eigenlijk gestart in maart 2020, ten tijden van de hoogtijdagen van de wereldwijde Coronapaniek. Daarna is de opmars niet meer te stuiten geweest.

Momentum

In feite kunnen alle technische analyses op korte termijn even de prullenbak in. Het is op het moment simpelweg een feit dat BTC de wind in de zeilen heeft. Van alle kanten komt er positief nieuws. Er is sprake van een soort sneeuwbal-effect.

Eigenlijk is het zo sinds maart elke dip is opgekocht. Elke keer wanneer er een correctie te bespeuren was, werd deze bijna net zo snel weer opgekocht. Wij denken dat BTC de opmars door zal zetten totdat er een correctie komt die níet binnen enkele dagen wordt hersteld. Zodra dat gebeurd zouden we kunnen stellen dat we een paar weken of maanden een pas op de plaats moeten maken.

Voorlopig is dat niet aan de orde.

Ripple, de SEC en de invloed op de markt

De aanklacht van de SEC jegens Ripple hangt tegelijkertijd als een donkere wolk boven de cryptowereld. Uiteraard betreft het voorlopig alleen Ripple, de effecten van deze aanklacht op de prijs van XRP zijn niet mals.

Grote exchanges hebben er al voor gekozen om de handel in XRP tijdelijk stop te zetten. Dit heeft een enorme deuk in het vertrouwen in de ontwikkeling (qua prijs althans) van XRP veroorzaakt. De coin is momenteel 23 cent waard, een vermindering van maar liefst 65% ten opzichte van begin december.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht