26 mei 2020

Ebay overweegt Bitcoin als betaalmiddel

Ebay, een van ‘s-werelds grootste verkoopsites, overweegt serieus om Bitcoin als betaalmiddel te gaan gebruiken.

In gesprek met Yahoo Finance vertelt Scott Cutler, de Senior Vice President van Ebay in Amerika, dat het bedrijf serieuze gesprekken voert over het beschikbaar maken van Bitcoin als betaalmiddel.

“This is a trend that everybody is talking about, but sadly, at eBay, we don’t currently accept bitcoin as a form of payment, Cutler said. “We’re seriously considering it as these cryptocurrencies become more of a mainstream” payment instrument, but “we’re not quite there yet.”

Op Ebay zijn natuurlijk gigantisch veel verkopers die gebruik maken van PayPal. Als verkoper betaal je met PayPal een toeslag van 3% over een transactie. Voor hen zou het invoeren van Bitcoin op Ebay dus een uitermate interessante toevoeging zijn.

Mocht Ebay hier inderdaad mee door gaan, dan zou het een van de eerste écht grote platformen zijn die cryptovaluta als betaalmiddel introduceert. Het is wachten tot één van de echt grote spelers Bitcoin gaat accepteren. We hebben het dan over bedrijven als Amazon, Ebay of Alibaba. Al lijkt die laatste het minst waarschijnlijk, aangezien eigenaar en oprichter Jack Ma onlangs aangaf dat de wereld nog niet klaar was voor Bitcoin.

Bedenk je ook dat er op Ebay buitengewoon veel Bitcoin producten worden aangeboden die interessant zijn voor miners (zoals mining rigs) of verzamelaars. Vanuit de verkopers zal er dus zeker veel animo zijn, aangezien er nu al een behoorlijke Bitcoin community op Ebay zit.

Het lijkt er op dat Bitcoin steeds meer richting de mainstream beweegt. Zo was de Coinbase-app onlangs al de meest populaire app in de Apple App store en begon natuurlijk enkele dagen geleden de handel in Bitcoin futures op de Cboe.

Tegelijkertijd nam het populaire game-platform Steam onlangs afscheid van Bitcoin als betaalmiddel, omdat de waarde van de grootste cryptomunt te veel schommelt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange