Einde Bitcoindip nog niet in zicht – koers daalt richting de $15.000

De Bitcoin zit niet bepaald in de beste fase, de koers blijft maar dalen en gaat zelfs richting de $15.000.

Nog maar 4 dagen geleden zat Bitcoin nog in de lift en werd zelfs voor het eerst de $20.000 grens overschreden. Een correctie van de Bitcoinprijs, een soort natuurlijke reactie vanuit de markt waarbij de prijs scherp daalt na het behalen van een mijlpaal, na het behalen van de 20k mijlpaal was te verwachten volgens meerdere analisten.

De recente ontwikkelingen zijn het gevolg van enkele negatieve ontwikkelingen (vanuit het oogpunt van Bitcoin althans). Allereerst natuurlijk de toevoeging van Bitcoin Cash aan Coinbase. We schreven gisteren al een artikel over hoe dit mensen kan misleiden en hoe dit niet gunstig is voor Bitcoin.

Bitcoin Cash kwam op Coinbase met een enorme waardestijging aanzetten en heeft zo naar alle waarschijnlijkheid wat momentum van Bitcoin afgepakt.

Daarnaast werd onlangs de Koreaanse exchange Youbit failliet verklaard na een hack. Dit soort berichten wakkeren natuurlijk geenszins vertrouwen van consumenten aan en dit is doorgaans goed terug te zien in de prijs.

Al met al is de koers over de laatste paar dagen met maar liefst 20% gedaald. Reden voor paniek is dit echter nog niet, zeker niet als je je bedenkt dat de Bitcoin dit soort dips zelfs dit jaar al meerdere keren heeft meegemaakt. Telkens weer maakte de grootste cryptomunt een sterke comeback door. De concurrentie is nu echter wel erg sterk aan het worden, dus we gaan zien wat de toekomst voor Bitcoin in petto gaat hebben.

koers bitcoin 15k
Vanaf de 18e is het verval duidelijk waarneembaar. Bron: coinmarketcap

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *