ETF beslissing wordt uitgesteld, cryptoprijzen kelderen

De Amerikaanse SEC heeft haar beslissing omtrent de CBOE Bitcoin ETF uitgesteld naar eind september. In een statement dat het Amerikaanse regulerende orgaan uitgaf staat te lezen dat “longer period of consideration is appropriate in coming to this conclusion“.

Er werd en wordt in cryptoland al enkele maanden reikhalzend uitgekeken naar uitsluitsel rondom een Bitcoin ETF. Veel technische analisten en marktonderzoekers denken dat juist het toelaten van een ETF het zetje in de goede richting zal zijn dat Bitcoin nodig heeft.

Waarom een ETF zo belangrijk voor Bitcoin en crypto zou kunnen zijn

In andere artikelen hebben we al eens aangegeven wat de voordelen van een Exchange Traded Fund (ETF) voor Bitcoin zouden kunnen zijn:

  1. Eenvoudige toegang tot bezit van Bitcoin via beurshandelaren
  2. Liquide markt, ETFs worden zeer actief verhandeld en zijn transparant
  3. Een stukje veiligheid. ETFs zijn verzekerd in tegenstelling tot de gangbare exchanges. Hierdoor wordt het risico op fraude en diefstal geëlimineerd.

Al met al zijn dit natuurlijk 3 erg belangrijke punten en met name de laatste (veiligheid) is een struikelblok voor veel investeerders. Als dit via een ETF zou kunnen worden weggenomen dan zou dat wel eens de ommekeer voor Bitcoin en crypto kunnen zijn op weg naar nieuwe hoogtes.

De reactie van de markt op het uitstel

In onderstaande grafiek is te zien hoe de markt heeft gereageerd op dit uitstel. Iets voor middernacht kelderde de koers met een kleine 300 dollar. Sindsdien heeft het verval doorgezet, wat betekent dat we op het moment van schrijven bijna 10% lager uitkomen vergeleken met 24 uur geleden.

bitcoin daling waarom

Desalniettemin is het vreemd dat de markt zo sterk reageert op het uitstellen van een beslissing. Helemaal omdat dit uitstel ook nog eens in de lijn der verwachtingen lag. Al het met al komt het er wel op neer dat de mooie rally die halverwege juli werd ingezet inmiddels weer min of meer compleet teniet gedaan is.

Sterker nog, de totale market cap is zelfs even onder de 230 miljard uitgekomen, wat betekent dat we hiermee de bodem van 2018 hebben aangetikt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht