ETF aanvraag van de Winklevoss twins afgewezen – Bitcoin zakt onder 8.000$

De Amerikaanse SEC heeft voor de tweede keer een Bitcoin ETF aanvraag van de Winklevoss twins afgewezen. Dit is te lezen in een statement op de website van de SEC. De Winklevoss zijn een van de eerste grote investeerders in crypto en het meest bekend van hun rol in het oprichten van Facebook.

De SEC geeft in het statement aan dat zij vinden dat de Bitcoin prijs gemanipuleerd wordt (of kan worden) en dat daarnaast de meeste handel plaatsvindt op ongereguleerde exchanges buiten de VS.

Het is nu nog maar zeer de vraag of de SEC de aanvraag van de CBOE gaat goedkeuren. Dit was volgens vele mensen de aanvraag met de meeste kans van slagen maar de bezwaren die de SEC heeft tegen een Bitcoin ETF zullen dus net zo goed gelden voor welke andere aanvraag dan ook.

De reactie van de markt op dit nieuws – Bitcoin weer onder de 8000$

Er wordt al weken hevig gespeculeerd over Bitcoin ETF’s. Deze zogeheten Exchange Traded Funs worden door vele ingewijden gezien als een zeer belangrijke stap richting het bereikbaar maken van crypto voor nieuwe groepen investeerders.

Nadat het statement van de SEC de wereld in werd geslingerd kelderde de prijs van Bitcoin vrijwel direct. Daar waar Bitcoin de laatste paar dagen stabiel rond de 8200$ noteerde, daar zitten we momenteel op een waarde van ongeveer 7800$. 

bitcoin prijs 8000

In de dag grafiek is zeer duidelijk te zien dat net voor middernacht de prijs sterk kelderde. Bron: coinmarketcap.com

Waarom is een ETF zo belangrijk voor Bitcoin?

Een ETF heeft zo zijn voordelen:

  1. Eenvoudige toegang tot bezit van Bitcoin via beurshandelaren
  2. Liquide markt, ETFs worden zeer actief verhandeld en zijn transparant
  3. Een stukje veiligheid. ETFs zijn verzekerd in tegenstelling tot de gangbare exchanges. Hierdoor wordt het risico op fraude en diefstal geëlimineerd.

Al met al zijn dit natuurlijk 3 erg belangrijke punten en met name de laatste (veiligheid) is een struikelblok voor veel investeerders. Als dit via een ETF zou kunnen worden weggenomen dan zou dat wel eens de ommekeer voor Bitcoin en crypto kunnen zijn op weg naar nieuwe hoogtes.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht