Goed nieuws: Bitcoin transacties worden goedkoper op grote exchanges

Het lijkt erop dat de hoge transactiekosten die het Bitcoin netwerk teisterden in december en januari voorlopig tot het verleden behoren. Kraken en Binance hebben aangekondigd dat de BTC transactiekosten met 50% gereduceerd worden.

Twee van de grootste exchanges, Binance en Kraken kwamen met het goede nieuws naar buiten op Twitter:

Eigenlijk is 0.0005 BTC nog steeds relatief veel, want je hebt het over ongeveer 4-5€. Als je het echter vergelijkt met de kosten die december en januari normaal waren (>20 dollar) dan weet je dat dit uitstekende ontwikkelingen zijn.

Er is de afgelopen weken veel gebeurd als het aankomt op het opschalen van het Bitcoin netwerk. Zoals bekend waren in december en januari de transactiekosten dusdanig hoog dat Bitcoin eigenlijk geen enkel praktisch nut had.

Nu we een paar weken verder zijn hebben er een aantal belangrijke ontwikkelingen plaatsgevonden. Ten eerste (en op korte termijn belangrijkste) de SegWit adoptie is zeer sterk toegenomen. Onlangs bracht Coinbase nog naar buiten dat het vanaf nu SegWit volledig ondersteund.

Een andere belangrijke ontwikkeling is de implementatie van het Lightning Netwerk op de BTC blockchain. Het aantal mensen / bedrijven / exchanges dat hier gebruik van maakt is momenteel nog te verwaarlozen maar het is wel zeer bemoedigend dat deze software laag boven op de BTC blockchain er nu al is. Naar het lightning netwerk werd al maanden/jaren uitgekeken en de adoptie hiervan zal alleen maar gaan toenemen naar mate de tijd vordert.

Binance kondigde overigens niet alleen voor BTC lagere fees aan. Ook voor ERC20 tokens (alle tokens die gebruik maken van de Ethereum blockchain) wordt vanaf nu een 25% lagere transactieprijs betaald.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht