Google: Bitcoin in 2017 populairder dan Noord-Korea en de Eclipse

Google Trends heeft een inkijkje gegeven in de meest populaire zoekopdrachten van 2017. Wat we eigenlijk al hadden verwacht blijkt waarheid: Bitcoin is mainstream gegaan. Er wordt bijvoorbeeld in 2017 vaker op Bitcoin gezocht dan op Noord-Korea of de Eclipse, de zonsverduistering.

Wereldwijd

Google laat zien dat Bitcoin nummer 2 staat als het aankomt op Global News, zelfs boven de schietpartij in Las Vegas, Noord-Korea en de zonsverduistering. Dit geeft eens te meer aan dat Bitcoin nu echt algemeen bekend is. Tenminste op wereldwijd niveau, deze resultaten worden waarschijnlijk nog wel redelijk zwaar beïnvloed  door Amerikaanse zoekopdrachten.

Bitcoin google
De wereldwijde trends laten zien: Bitcoin is ongekend populair. Bron: Google Trends

Bitcoin en trends in Nederland

Als we de Nederlandse trends erbij pakken, dan zien we dat Bitcoin hier wel aan populariteit wint, maar nog steeds niet super bekend is. Als we bijvoorbeeld kijken naar de zoekopdracht ‘Hoe werkt…?’, dan zien we dat Bitcoin slechts op de 9e plaats staat. Terwijl dit toch een redelijk logische zoekopdracht zou moeten zijn voor een nieuwe, populaire technologie.

Bitcoin Nederland
De Nederlandse belangstelling voor Bitcoin valt, vergeleken met de wereldwijde belangstelling, nog enigszins mee. Bron: Google Trends

Erachter komen hoe zaken als Spotify, Kiala en Kodi werken is nog steeds populairder dan uitvogelen hoe Bitcoin werkt. Dit geeft nog maar eens aan dat cryptovaluta nog een hele markt te winnen heeft in Nederland

Onlangs bekeken we in welke Nederlandse steden Bitcoin het meest populair was. Hierin kun je zien dat het aantal transacties dat Nederlanders voltooien erg laag is vergeleken met bijvoorbeeld Amerika of Azië.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *