Het gevaar van cryptocurrency in een bullrun – de top herkennen

Dat we ons in een bullrun begeven is evident. De prijzen van diverse cryptovaluta reizen nu al meer dan een jaar de pan uit. Eerst op een relatief rustige manier (in het midden van 2020) maar sinds het einde van 2020 en in 2021 is de hype op volle gang gekomen.

Vrijwel dagelijks worden records gevestigd. Wat momenteel de wérkelijke waarde van een coin als Dogecoin is? Niemand die het weet. Kijken we voor het overzicht even naar de grafiek van DOGE dan rest ons eigenlijk niet veel anders dan in lachen uit te barsten. Onderstaande grafiek is namelijk waanzinnig te noemen. Van 0.002 dollar naar 0.6 dollar in minder dan een jaar tijd. Stel dat je vorig jaar rond deze tijd 500 euro in DOGE had gestoken dan had je er nu 150.000 euro (!) voor terug gekregen.

dogecoin stijging

Een waanzinnige stijging, we kunnen er niks anders van maken. Deze stijgingen zijn echter precies waarom mensen nu ‘in willen stappen’. BTC lijkt, net als in de laatste bullrun (2017), wederom ’te duur’ voor beginnende crypto-investeerders. Er wordt de laatste maanden amper nog gekeken naar wat echt waarde vertegenwoordigd en vooral waarom dat dan zo zou moeten zijn. Het lijkt erop dat in deze fase van de bullrun simpelweg alleen maar sprake is van speculatie.

Dat is enerzijds logisch, de winsten die op de loer liggen zijn namelijk absoluut niet mis. Tegelijkertijd toont deze periode enorm veel overeenkomsten met die van december 2017. Zodra we een van de grootste hypecoins van 2017 erbij pakken, Verge (XVG), zien we meteen overeenkomsten.

In die zin is die situatie van toen misschien wel exemplarisch voor wat we nu meemaken. Ook Verge steeg in minder dan een jaar tijd met een factor 1000. Absoluut ongehoord en totaal losgeslagen. De prijs bereikt in december van 2017 een hoogtepunt toen deze kortstondig de 20 cent aantikte.

De bomen reikten tot in de hemel. Verge naar de 2 dollar was een kwestie van tijd. Enzovoorts.

XVG beleefde in 2017 een enorme opmars. De bomen reikten tot in de hemel.

Kijken we even wat verder in de tijd dan zien we wat er gebeurde. Verge, en eigenlijk de hele altcoinmarkt, donderde gigantisch hard in elkaar. Zo hard zelfs dat er van veel coins eigenlijk niets meer overbleef. Tot 2020 kwam.

verge

The rise and fall of Verge. Het klinkt als een film maar het was het lot van deze cryptomunt in de periode 2017-2020.

De vraag die we ons nu kunnen stellen is dan ook: waar ligt op dit moment de top voor de altcoinmarkt (en in mindere mate voor Bitcoin)? Het lijkt ook nu een kwestie van tijd voordat de boel in elkaar gaat zakken. Dat kan echter ook nog een paar maanden duren. Misschien is Dogecoin tegen die tijd wel 5 dollar waard, wie zal het zeggen.

Laat 2017 in elk geval een les zijn, investeren in een altcoin die weinig onderliggende intrinsieke waarde vertegenwoordigt of niet op zijn minst een interessant plan voor de toekomst heeft is hetzelfde als naar het casino gaan.

Ja er zijn nog voldoende projecten die wel degelijk interessant zijn en ook absoluut waarde vertegenwoordigen maar wees op je hoede. Niet elke altcoin gaat vanaf hier nogmaals een ‘x100’ doen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht