Het grote wachten op de Bitcoin uitbraak

Daar waar Bitcoin normaal gesproken een enorm volatiele prijsontwikkeling met zich meebrengt is dat de laatste weken (maanden) juist helemaal niet het geval. De prijs van de grootste virtuele munt schommelt nu al enkele weken zeer stabiel tussen de 6400 en 6600 dollar.

Feitelijk is het ongekend dat Bitcoin zich zo stabiel ontwikkelt qua prijs. De volatiliteit van BTC ligt op een van de laagste punten ooit en veruit het laagst van 2018.

Hier gaat echter wel verandering in komen en wel op zeer korte termijn.

Bitcoin en de descending triangle

In onderstaande grafiek is goed te zien dat er sprake is van een zogeheten descending triangle, vrij vertaald een aflopende driehoek. Dat wil zeggen dat er steeds lagere pieken en steeds hogere bodems worden bereikt.

bitcoin triangle
Lagere highs en hogere lows, een klassieke descending triangle

Momenteel zitten we aan het einde van deze triangle. Het is vrijwel zeker dat de prijs in de komende 2 á 3 dagen gaat uitbreken.

Een uitbraak uit een dergelijke grote triangle (deze loopt immers al vanaf het begin van het jaar) is zeer significant en kan dan ook wel eens de richting bepalen die we op zullen gaan richting het einde van het jaar.

Volgens de meeste technische analisten is de kans op een opwaartse uitbraak het grootst, alleen moet dan wel het volume (dat momenteel vrij laag ligt) meewerken.

De overvloed aan positief nieuws de laatste maanden, bijvoorbeeld de introductie van het nieuwe Bakkt platform en de Yale investeringen in crypto, zou wel eens een push in de juiste richting kunnen gaan zijn.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *