Hevige volatiliteit: roerige 24 uur op de cryptomarkt

De cryptomarkt heeft een opmerkelijke dag achter de rug. De afgelopen 24 uur waren ronduit extreem te noemen. De prijzen van de meeste cryptocoins liepen in de loop van gisteren op tot enorm hoge waardes. In het geval van Bitcoin werd zelfs wederom een record gevestigd. In de periode die daarop volgde was er echter sprake van een hevige terugval.

De gevreesde 20-30% dip, waar al sinds oktober/november over wordt gesproken, blijft echter vooralsnog uit. Zoals in de laatste maanden steeds is gebeurd: de dip wordt opgekocht, ook nu weer.

Bitcoin

De koek was voor BTC bepaald niet op na het doorbreken van de 30.000 grens. Al vrij snel werden er nieuwe records gevestigd. Bitcoin is zelfs even meer dan 34.000 dollar waard geweest. Vanmorgen kelderde de prijs echter hevig: de grootste cryptomunt was zelfs even minder dan 28.000 waard, een waardevermindering van maar liefst 6.000 dollar (!) ten opzichte van nog geen 24 uur daarvoor.

In absolute aantallen is dat natuurlijk bizar te noemen. Een paar maanden geleden was Bitcoin nog rond de 10.000 waard. Een drop van 10k naar 4k zou een totale paniek hebben veroorzaakt maar de tijden zijn veranderd.

Sterker nog, de reactie was hevig en positief. De prijs van Bitcoin richtte zich relatief snel op en momenteel is 1 Bitcoin ruim 31.000 dollar waard.

Bitcoin volatiel

Een overzicht van de afgelopen 24 uur. De enorme daling is relatief sterk opgevangen.

Ethereum

Voor Ethereum valt eigenlijk hetzelfde te zeggen. De op 1 na grootste cryptocoin begint weer in de buurt te komen van zijn All Time High waarde, vanmorgen was 1 ETH maar liefst 1.168 dollard waard. Daarop volgde, net als voor BTC en de rest van de markt, de stevige daling.

Momenteel is 1 ETH nog steeds meer dan duizend dollar waard, dus veel reden tot paniek is er absoluut niet.

ethereum prijs

Een overzicht van de afgelopen 24 uur. Ethereum heeft de wind nog steeds stevig in de zeilen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht