Hoe Bitcoin.com en Bitcoin Cash de massa misleiden

Bitcoin Cash heeft niets te maken met Bitcoin. Toch gebruiken de mensen achter Bitcoin Cash de Bitcoin naam en hiermee misleiden ze veel mensen.

Gisteren kwam in het nieuws dat de oprichter van Bitcoin.com al zijn Bitcoins heeft verkocht. Hij zou geen heil meer zien in Bitcoin als betaalmiddel en de grootste cryptomunt afdoen als ‘compleet onbruikbaar’.

Dit bericht gaat er uiteraard in als koek en werd dan ook opgepakt door de media.

AD: “Oprichter bitcoin.com verkoopt alles: ‘Munt is onbruikbaar geworden”

Business Insider: “De Zweedse mede-oprichter van de site bitcoin.com heeft al z’n bitcoins verkocht – ‘Het bitcoinnetwerk is volstrekt onbruikbaar”

Metro: “OPRICHTER BITCOIN.COM GELOOFT ER ZELF NIET MEER IN”

Wat veel mensen niet weten is dat de mensen achter Bitcoin.com niks te maken hebben met Bitcoin an sich.

De eerste reactie van veel mensen na het lezen van bovenstaande berichten zal iets zijn in de trant van: “als zelfs de oprichter van Bitcoin er al niet meer in gelooft, dan moet het wel snel afgelopen zijn met die Bitcoin”.

Bitcoin heeft echter helemaal geen directeur en de oprichter van Bitcoin.com heeft gewoon op het juiste moment dit domein gereserveerd.

De realiteit is dat Bitcoin.com geleid wordt door de mensen achter Bitcoin Cash, een andere cryptomunt die slechts de naam van Bitcoin gebruikt maar niets met Bitcoin zelf te maken heeft.

Roger Ver, de CEO en oprichter van Bitcoin.com is sinds de hard fork van afgelopen zomer de leidende figuur achter Bitcoin Cash. Ze gebruiken dus de naam Bitcoin.com om (gekleurd) nieuws te verspreiden over cryptovaluta, zodat dit beter in hun Bitcoin Cash-straatje past.

Bitcoin Cash heeft eigenlijk niets te maken met Bitcoin en vaart een compleet eigen koers. Hier is uiteraard niets mis mee, maar het is wel vervelend dat de naam ‘Bitcoin’ gebruikt wordt. Beginnende crypto enthousiastelingen zullen niet meteen het verschil zien tussen Bitcoin Cash en Bitcoin. De naam is eigenlijk ronduit misleidend.

Om dit probleem te omzeilen stellen veel mensen voor om Bitcoin Cash door het leven te laten gaan als Bcash.

Op de site van Bitcoin Cash staat het volgende:

“If your wallet or exchange uses the term “bcash” they are likely referring to Bitcoin Cash; but, it should be noted that “bcash” is not the proper name, nor a commonly used abbreviation of Bitcoin Cash, and is a hostile attempt to confuse users.”

En dit is nou precies wat we bedoelen. 99 van de 100 mensen zullen Bitcoin Cash een meer verwarrende naam vinden dan Bcash, maar zelf vinden ze dit een ‘vijandige poging om gebruikers te verwarren’.

Wees dus gewaarschuwd als je gaat investeren in crypto: Bitcoin Cash is niet hetzelfde als Bitcoin. Zeker nu Coinbase Bitcoin Cash heeft toegevoegd ligt het gevaar van misleiding op de loer.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *