Inflatienieuws stuwt Bitcoint tot nieuwe recordhoogtes

Een ronduit bijzondere dag: 1 Bitcoin is namelijk nog nooit zoveel waard geweest als op dit moment: een slordige $69.000(!). Een ongehoord record en een moment om uiteraard even bij stil te staan.

Wie had dit namelijk een jaar geleden kunnen voorspellen? Bitcoin schommelde in november 2020 namelijk een paar weken tussen de 15.000 en 17.000 dollar. De 20.000 grens slechtten leek toch echt het maximaal haalbare, niemand durfde écht verder te kijken.

Spoelen we een jaar vooruit dan lijkt ineens de ‘sky the limit’. Bitcoin is hard op weg om de 70.000 grens te doorbreken en wat er daarna gebeurt is op zn zachtst gezegd nogal interessant te noemen. Dat niet alleen, het zou wel eens de meest interessante tijd uit de geschiedenis van BTC kunnen worden. Er wordt hardop gesproken over een prijs van 100.000 dollar per Bitcoin. Waar dit zelfs een paar weken geleden toch echt nog een utopische gedachte bleek, zeker in 2021, lijkt het nu niet eens onmogelijk. Al zal de weg daar naartoe uiteraard niet zonder horten of stoten zijn.

bitcoin all time high

De Bitcoin prijs van de afgelopen paar jaar. Nog nooit was 1 Bitcoin zoveel waard als op 10 november 2021.

Een en ander werd vandaag ook aangewakkerd door het nieuws dat de Amerikaanse inflatie op het hoogste niveau zit van de afgelopen 30 jaar. Je zou haast denken dat het iets met elkaar te maken zou kunnen hebben. Steeds meer mensen beginnen in te zien dat de inflatie op dit moment ongekende proporties begint aan te nemen. Niet alleen in Amerika maar in de hele (Westerse) Wereld.

Mensen zoeken steeds meer hun toevlucht in zaken die nou juist níet kunnen worden bijgedrukt of gemaakt. Ze zoeken naar iets dat er voor zorgt dat hun waarde behouden blijft. Bitcoin lijkt voor steeds meer mensen letterlijk een opslagmiddel van waarde. We zien nu in de praktijk dat BTC daadwerkelijk een beter alternatief is dan je geld op de bank laten staan.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht