27 oktober 2020

Is Bitcoin aan zet na indrukwekkend altcoin momentum?

Er heeft een interessante kentering plaats gevonden het afgelopen weekend. Na een periode waarin altcoins stevig terrein hebben gewonnen ten opzichte van Bitcoin is het nu juist Bitcoin dat aan zet is. De prijs van BTC is, na een enorm lange periode van soberheid, ineens flink gestegen en de dominantie van de grootste munt loopt daardoor op.

Wat is er allemaal aan de hand en wat is er gebeurd?

Bitcoin

De grootste cryptomunt stond prijstechnisch gezien 2 maanden praktisch stil. De prijs schommelde tussen de $9.100 en $9.400 en als we heel eerlijk zijn, dan kunnen we gewoon stellen dat er in de periode eind mei – eind juli eigenlijk niks is gebeurd.

Daar kwam vorige week verandering in. Met horten en stoten werd eindelijk de weg omhoog weer ingeslagen en momenteel is 1 Bitcoin ongeveer $10.300 waard. Bitcoin is dus weer eens door de 10.000 dollar grens heen gegaan. De vraag is nu, zoals altijd, gaat dit stand houden?

De laatste keer dat Bitcoin de 10K grens een tijd vast kon houden is inmiddels alweer bijna een jaar geleden. Aan het begin van 2020 werd de grens ook al even doorbroken maar dat prijsniveau hield slechts enkele dagen stand.

Het lijkt er echter nu wel op dat er sprake is van enig vertrouwen in dit niveau. Een lange periode van stabiliteit die wordt opgevolgd door een scherpe stijging of daling houdt meestal op de middellange termijn stand.

bitcoin 10k stijging kan het vast houden

Het 10.000 dollar niveau is al bijna een jaar lang een grens die maar niet (definitief) geslecht kan worden. Steeds valt BTC snel terug als dit niveau wordt doorbroken. 

Altcoins

De meeste altcoins hebben een ronduit fantastische periode achter de rug. De meest in het oogspringende altcoin van de afgelopen tijd is zonder enige twijfel Ethereum.

Ether is in 7 dagen met maar liefst 37% in waarde toegenomen. De waarde van ETH staat momenteel op $325, het hoogste niveau sinds augustus 2018, oftewel een periode van bijna 2 jaar.

Er zijn analisten die denken dat Ethereum in de komende maand wel eens door zou kunnen groeien tot 400 dollar. Of dat een heel realistisch doel is, dat is de vraag. Na een periode van stevige groei volgt immers altijd een kleine terugslag.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht