Is scherpe terugval op de cryptomarkt reden voor paniek?

Er was de afgelopen weken sprake van een euforische staat in de cryptowereld. We leken even in een ongekend tempo af te stevenen op recordwaardes voor Bitcoin. En niet zonder reden, op een paar honderd dollar na werd, net zoals in 2017, de $20.000 aangetikt. Voor het eerst in 3 jaar!

De 20K grens lijkt echter iets meer weerstand met zich mee te brengen dan wellicht verwacht werd. Na een aantal pogingen deze grens te doorbreken moest BTC gisteren dan toch capituleren, de waarde van Bitcoin kelderde in een rap tempo. We kwamen uiteindelijk uit op een tijdelijk dieptepunt van ongeveer $16.100. Op het moment van schrijven zitten we weer op een niveau van rond de $17.000.

De vraag is nu of er reden is voor paniek? Wat gaan we nu meemaken en is de bull run hiermee tot een einde gekomen?

Geen reden tot paniek

Voor de veteranen onder ons is er niets nieuws onder de zon. Cryptomarkten laten zich nou eenmaal niet bepaald omschrijven als gelijkmatig, rustig of stabiel. Opwaartse bewegingen zijn hevig, kijk maar naar de afgelopen 3 weken, waarin BTC van grofweg $13.000 naar $19.400 steeg.

Dat zelfde geldt voor de neerwaartse prijsbewegingen. Die zijn hevig. De winst die in een paar weken is opgebouwd kan op 1 dag zomaar weer teniet zijn gedaan. Dit is volslagen normaal in de cryptowereld.

De verwachting van de meeste analisten is dat we over de komende dagen nog wel wat verder naar beneden kunnen gaan kijken. De vraag is nu waar de steunlijn ligt. Een daling tot ongeveer $15.500 ligt in de lijn der verwachtingen.

Kan Bitcoin dat niveau overtuigend vasthouden, dan is de kans bijzonder groot dat we in december weer verder omhoog kunnen gaan kijken. Kan dat niveau niet worden vastgehouden dan is het aannemelijk dat de bull run even tot een einde is gekomen.

Waarschijnlijk zullen we in dat laatste geval weer momentum moeten opbouwen, iets dat makkelijk een paar maanden kan duren.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht