Japans bedrijf betaalt vanaf 2018 zijn 4000 werknemers uit in Bitcoin

Een Japans bedrijf genaamd GMO Internet gaat zijn 4000 werknemers vanaf februari de optie geven om hun salaris (deels) uit te laten betalen in Bitcoin.

Dit staat te lezen in een nieuwsbericht op de website van het bedrijf. Een vertaalde versie van het bericht is hier te vinden.

Het in Tokyo gevestigde bedrijf verdient zijn geld vooral met het registeren van domeinen en het aanbieden van hosting. Sinds enkele maanden zijn ze ook aan het investeren in het minen van cryptovaluta.

GMO Internet laat zijn werknemers kiezen hoeveel van hun salaris uit wordt betaald in Bitcoin. Hierbij hanteren ze een minimum van ~75€ en een maximum van ~750€.

Met de enorme waardestijging van de cryptomarkt in het achterhoofd kan dit dus wel eens een interessante optie zijn voor de werknemers van GMO.

Japan staat er om bekend een van de meest Bitcoin-vriendelijke landen ter wereld te zijn. De regering van het land heeft aangegeven dat Bitcoin een officieel digitaal betaalmiddel is, maar geen wettig betaalmiddel.

Ledger Nano S - The secure hardware wallet
De veiligste manier om je Bitcoin op te slaan is met de Ledger Nano S hardware wallet

Écht weten hoe Bitcoin werkt? Wij bevelen het bovenstaande boek, Mastering Bitcoin, van harte aan. Geschreven door de meest inspirerende Bitcoin aanhanger van de wereld.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *