Kan Bitcoin de 60K grens verdedigen of zakt cryptomunt door het ijs?

Het lijkt erop dat het vandaag een belangrijke dag is voor Bitcoin en cryptovaluta in het algemeen. Een stevige correctie vond plaats in de nacht van maandag op dinsdag. Deze zorgde er niet alleen voor dat we kortstondig onder de 60.000 zakten maar ook dat ons ineens op een interessant T-Splitsing bevinden.

bitcoin daling 60k

Een overzicht van het laatste kwartaal. Te zien is dat Bitcoin sinds eind september aan een belangrijke opmars bezig is. We zijn nu op een cruciaal punt aan beland. Kan de 60.000 dollar grens worden vastgehouden of vallen we relatief ver terug?

Omhoog of omlaag, that is the question

Deze 60K grens is meermaals een support en resistance zone geweest. Dat wil zoiets zeggen dat áls deze grens wordt doorbroken in positieve zin de kans zeer groot is dat we relatief eenvoudig richting de 70K kunnen gaan kijken.

In negatieve zin geldt hetzelfde, mocht Bitcoin de 60K grens niet kunnen vasthouden dan kunnen we er eigenlijk wel vanuit gaan dat we een stuk lager zullen uitkomen qua prijs (onder de 55K). In dat laatste geval kunnen ook de hoge verwachtingen van een Bitcoin die boven de 100.000 dollar zal gaan uitkomen dit jaar in de ijskast.

Onze voorspelling is dat de 60K grens wel degelijk kan worden vastgehouden. Er is simpelweg te weinig reden om aan te nemen dat we nu ineens ver terug zullen zakken. Het is uiteraard zo dat de kans op een enorme Bull Run in 2021 wel steeds kleiner wordt naarmate de tijd vordert.

Mensen zullen moeten gaan inzien dat tijd in die zin fictief is. Het maakt Bitcoin geen bal uit of het in december of in februari een stijging doormaakt maar het lijkt er op dat mensen haast lijken te gaan hebben. Bitcoin moet en al in 2021 tot 100.000 stijgen, want anders is de bull run voorbij. Het besef dat deze stelling in feite nergens op gebaseerd zal naar alle waarschijnlijkheid in de komende periode bij de meerderheid van de investeerders doordringen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht