Kan Bitcoin de volgende stap omhoog zetten?

Bitcoin en crypto zitten weer in de lift. Sterker nog, de run van de afgelopen dagen was de op 2-na sterkste stijging (voor BTC althans) ooit. Wat is er gebeurd en wat staat ons te wachten nu de prijzen ineens zo scherp zijn gestegen?

Wat is er gebeurd?

Vrijdagmiddag barste het vuurwerk los. De waarde van Bitcoin steeg in een periode van grofweg 10 uur van $7.400 tot $10.100. Een stijging van 36%! In de periode daarna is de prijs uiteraard wel wat gezakt maar nog steeds ligt het niveau een heel stuk hoger. Bitcoin’s prijs is hierbij meteen door een aantal belangrijke trendlijnen heen gegaan.

Bitcoin stijging china

Op de 7-dagen grafiek is erg duidelijk de enorme stijging zichtbaar. Bron: coinmarketcap.com

Bitcoin Dominantie

De dominantie van Bitcoin ligt momenteel op 68%. Dit betekent dus dat de dominantie weer hoger is geworden over de afgelopen dagen. Dat is wel enigszins wonderlijk aangezien er diverse altcoins gigantisch zijn gestegen (percentueel gezien meer dan Bitcoin).

Aan de andere kant is het natuurlijk zo dat altcoins zo ver achter lopen op Bitcoin, qua marketcap, dat de stijgingen in die zin niet enorm opvallen. Altcoins hebben simpelweg een dramatisch 2018-2019 gehad, terwijl dit voor Bitcoin zelf nog alleszins meevalt.

Chinese ontwikkelingen

Er zijn volop speculaties gaande over de connectie tussen de plotselinge Bitcoin stijging en ontwikkelingen in China. De Chinese president Xi heeft afgelopen vrijdag medegedeeld dat China een nieuwe wet heeft aangenomen die positief is ten opzichte van ‘cryptografie’.

Het land wil voorop gaan lopen met blockchain ontwikkeling en ook de lang geleden aangekondigde DCEP (digitale munt van de centrale bank in China) lijkt weer een stap dichterbij te zijn gekomen.

What’s next?

De meeste analisten zien 2 mogelijkheden. Het bullish scenario gaat er vanuit dat de behaalde winst de komende dagen vastgehouden kan worden. Een belangrijk steunniveau is hierbij $9.100-$9.200.

Mocht dit inderdaad gebeuren dan is de kans groot dat de waarde van Bitcoin kan gaan stijgen tot richting de $12.000.

Het bearish scenario gaat er vanuit dat het $9.100-$9.200 prijsniveau geen stand kan houden. In dat geval zouden we wederom weg kunnen zakken tot (opnieuw) ~$7.100.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht