Kan Bitcoin dit keer de doorbraak vasthouden?

Een week geleden zagen we een zeer stevige opwaartse beweging op de cryptomarkt. Bitcoin was hierin leidend. De waarde van de grootste cryptomunt steeg in minder dan 48 uur van ongeveer $7.700 tot ruim $9.400. Dat laatste niveau bleek een stevige weerstaand aangezien de koers in de uren die daarop volgden al snel terugzakte richting de $9.000 en later zelfs de $8.500. De dagen daarna lieten echter wederom een (zeer langzame en gestage) stijging zien en vanmorgen brak de koers opnieuw uit richting de $9.400. De vraag is nu natuurlijk: gaan we dit niveau vast kunnen houden?

bitcoin stijging oorzaak

Dit is de Bitcoin grafiek over 2020. Te zien is dat we het jaar zeer positief startten maar dat de Corona Crisis begin maart nogal wat roet in het eten gooide. Sindsdien is echter een positieve tendens waarneembaar en momenteel bevinden we ons op vrijwel hetzelfde niveau als voor de Corona Crisis. 

We bevinden ons, zoals wel vaker, op een kruispunt. Het is de tweede keer dat we op dit niveau beland zijn en het is wederom een 50/50 verhaal. Kunnen we dit keer overtuigend de 9.500 dollar doorbreken dan lijkt de weg open voor flinke winsten en zullen we naar alle waarschijnlijkheid kunnen stijgen tot maximaal ~$10.500.

Andersom geldt hetzelfde, het niet kunnen vasthouden van dit niveau zal leiden tot een correctie die tot ongeveer $8.200-$8-500 zal gaan. Ditzelfde zagen we eigenlijk vorige week.

Digibyte

We willen nog wat speciale aandacht schenken aan Digibyte. Deze speler doet al heel erg lang mee op het wereldwijde cryptotoneel maar viel waarschijnlijk nog nooit zo erg op als nu. De koers dan DGB is de laatste weken door het dak aan het gaan.

De verwachting is dat enige correctie op dit moment zeker op zijn plaats zou zijn.

digibyte stijging 2020 waarom

Sinds het dieptepunt, omstreeks 16 maart 2020, is de koers van DGB met maar liefst een factor 10 gestegen. Ongekend. 

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC en DGB?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht