30 november 2020

Kan Bitcoin op korte termijn bullish momentum genereren?

Het is nooit lang saai op de cryptomarkt en de laatste dagen zijn daar wederom een goed voorbeeld van. Zeker in deze tijden van onzekerheid is het zeer aannemelijk dat de komende periode niet alleen heel interessant maar zeker ook heel erg chaotisch gaat zijn.

Nadat Bitcoin al enige malen de $6.800 grens heeft geprobeerd te doorbreken was het gisteravond eindelijk zover. De koers brak (zeer lichtjes) uit tot ongeveer $7.200 maar kon dit momentum helaas niet vasthouden. Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin ongeveer $6.900 waard.

Volgens de meeste technische analisten is het zo dat de koers van Bitcoin over de komende periode weleens bepaald zou kunnen worden door de komende 24-48 uur. Kunnen we boven de 7.000 dollar uitkomen en blijven dan is de kans heel groot dat er een momentum switch is gekomen, waarbij de weg naar boven kan worden ingezet op de korte tot middenlange termijn.

Is dit echter niet het geval, en breken we niet overtuigend door de grens van $6.900-$7.100 dan mag aangenomen worden dat we terug gaan vallen. De koers heeft dan namelijk enige tijd getracht die grens te doorbreken en elke keer dat dit niet lukt wordt het onwaarschijnlijker dat het de eerstvolgende keer wel lukt. Het vertrouwen zou dan op de korte termijn behoorlijk broos zijn.

Het is hoe dan ook een interessante tijd op de markt. Voor het eerst sinds Bitcoin’s geboorte is er sprake van een wereldwijde crisis, zowel op het gezondheidsvlak maar het lijkt er ook op dat de introductie van het Corona virus zijn invloed heeft op de economische wereld.

De hoeveelheden geld die er nu over de hele wereld in de economie worden gepompt zijn ongekend. Ons systeem staat op wankelen en het is vrijwel onvermijdelijk dat we een zeer stevige economische crisis gaan meemaken.

Hoe zal er in deze context worden omgegaan met Bitcoin en hoe in hoeverre zal BTC zijn (vermeende) status als safe haven asset kunnen waarmaken? Het is iets waar de komende maanden en misschien wel jaren achter zullen gaan komen.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Kan Bitcoin op korte termijn bullish momentum genereren? – News Domain | Cryptocoin Start

  2. Pingback: Bitcoin weer boven de 7000 dollar: kan de stijging nu wel doorzetten? – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht