Kan cryptomarkt terugslaan na flinke terugval?

Na een periode van flinke groei komt onvermijdelijk ook een (tijdelijke) periode van terugslag. Dit is inherent aan groei en het is dan ook geen verassing dat de cryptomarkt op het moment van schrijven een aardige knauw heeft gekregen.

Wat wel verassend is, is de mate van terugslag. Deze was dusdanig sterk dat er even sprake leek van lichte paniek.

Bitcoin

De prijs van Bitcoin daalde 2 dagen geleden op redelijk spectaculaire wijze. De prijs van de grootste cryptomunt ’tankte’ binnen een tijdspanne van een half uur. Daar waar de prijs van BTC woensdag nog even (kortstondig) boven de $10.300 uitkwam daar daalde deze rond 22.30 ‘s-avonds met maar liefst 800 dollar tot ongeveer $9.500.

Momenteel is BTC weer enigszins uit het dalletje geklommen, getuige een huidige prijs van ongeveer $9.750. Wat de volgende stappen zijn voor de markt en Bitcoin in het bijzonder? Het zijn hoe dan ook spannende tijden op de markt. Een volgende terugval zou wel eens een ’trend reversal’ kunnen beteken waardoor we in dat geval weer een tijdlang naar beneden zullen moeten kijken.

Tezos

De meeste altcoins hebben de afgelopen week flinke verliezen geleden. Een van de positieve uitzonderingen hierop is (naast Ethereum) Tezos. Deze coin heeft de afgelopen periode, sinds de start van het jaar, een enorme ontwikkeling doorgemaakt op prijsgebied. Ten opzichte van de start van 2020 is Tezos met ~300% gestegen.

Tot op dit moment wordt deze winst enorm goed vastgehouden, zelfs terwijl er dus marktbreed correcties gaande zijn. Dit is een buitengewoon bullish signaal en wij denken dan ook dat Tezos wederom een van de frontrunners gaat zijn mocht de markt op korte termijn weer aantrekken.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht