Koreaanse Bitcoin exchange Youbit failliet na hack

De Koreaanse Bitcoin exchange Youbit is failliet verklaard. Nadat de exchange eerder dit jaar al gechackt werd, was er nu voor een 2e keer sprake van een hack. Het bedrijf heeft hierdoor zoveel (imago) schade opgelopen dat het besloten heeft de stekker eruit te trekken.

In een verklaring (vertaling) geeft Youbit aan dat het hackers gelukt is toegang te krijgen tot de hot wallet van Youbit, dit is de plek waarop (een gedeelte van) de Bitcoins die Youbit in beheer heeft staan. Hierdoor is ongeveer 17% van het totale vermogen van Youbit verdwenen.

Ondanks dat Zuid-Korea een gigantische Bitcoinmarkt is, was Youbit toch een relatief kleine speler. Nadat er eerder dit jaar al sprake was van een hack was het vertrouwen van klanten in deze exchange natuurlijk flink beschadigd.

Het effect op de Bitcoin koers was meteen merkbaar. De waarde van de grootste cryptomunt daalde zelfs even tot onder de $18.000. De koers heeft zich inmiddels redelijk hersteld, een Bitcoin is nu ~18.500 waard.

Desalniettemin geeft het eens te meer aan dat mensen hun coins zoveel mogelijk zelf in beheer moeten nemen. Alle grote aanbieders zijn immers een potentieel doelwit. Twee weken geleden werd NiceHash, een miningpool nog gehackt, hierdoor verdwenen er 4700 Bitcoins.

Een exchange is niet hetzelfde als een bank, je bent zelf verantwoordelijk voor de bescherming van je coins. In principe is het veiliger je coins zelf in beheer te hebben met je eigen private key.

Veel mensen, inclusief wijzelf, hebben goede ervaringen met offline wallets. Hiermee maak je gebruik van handige software terwijl je je coins offline opslaat met een apparaatje. De Ledger Nano S is zo’n wallet.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht