22 oktober 2020

Markt smacht naar einde patstelling. Verandering in zicht?

De afgelopen week was zonder twijfel een van de minst spraakmakende weken uit de Bitcoin geschiedenis. De prijs van BTC schommelde tussen de $9.300 en $9.400 en kwam daar niet bovenuit of onderlangs. Dat is opvallend te noemen, zeker in een periode (eigenlijk heel 2020) waarin volatiliteit bijna standaard is.

De afgelopen maanden waren ronduit krankzinnig te noemen en het Corona virus en de wereldwijde paniek die deze veroorzaakte was daar zeker mede debet aan. Die periode van krankzinnigheid is nu dus definitief achter ons. We hebben zelfs de halving meegemaakt en Bitcoin is sindsdien in wat stabieler vaarwater terecht gekomen.

Zo stabiel zelfs dat de vraag nu niet is óf we stevig gaan uitbreken maar wanneer. Na elke periode van langdurige ‘sideways action’ (weinig volatiliteit, geen pieken dan wel dalen) volgt een periode van stevige stijgingen of dalingen.

De ontwikkeling die we in de laatste week hebben gezien is feitelijk een soort oplading, het toewerken naar een explosie. Gaat deze positief zijn dan gaat de 10K grens eindelijk definitief worden doorbroken. Zakken we terug tot onder de 9.000 dan is de kans groot dat we de komende maanden niet meer in de buurt gaan komen van de tienduizend dollar grens.

bitcoin 2020 stijging daling

In de graifek over 2020 is duidelijk te zien dat na een periode van ongeveer 5 maanden met hoge volatiliteit de rust in juni terugkeerde. Voor hoelang, dat is de vraag. 

Op het moment van schrijven is Bitcoin $9.500 waard, dus het heeft er alle schijn van dat we binnen niet al te afzienbare tijd een grote ‘move’ kunnen verwachten. Wij gaan zoals altijd de prijs scherp in de gaten houden.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht