Marktupdate (1 juli 2019): Bitcoin blaast uit, tijd voor altcoins?

Bitcoin is op dit moment bezig met een soort afkoelfase. Na de enorme winsten die in de afgelopen periode werden behaald is het nu tijd voor een pas op de plaats. Bitcoin is teruggezakt tot onder de $11.000 en de vraag is of altcoins nu de ruimte krijgen om in te lopen.

Bitcoin

1 Bitcoin is momenteel ongeveer $10.800 waard, een flinke daling ten opzichte van een paar dagen geleden toen we bijna de grens van $14.000 passeerden. Er lijkt sprake van een periode van afkoeling op de markt. Een pas op de plaats die enigszins logisch is na de enorme toename van de prijs over de afgelopen 3 maanden.

Altcoins

Bitcoins dominantie is in de afgelopen periode zeer sterk toegenomen. Sterker nog, deze staat momenteel op het hoogste punt in ruim anderhalf jaar. Momenteel is Bitcoin’s aandeel in de totale cryptomarketcap 61%.

Nu Bitcoin aan het bijkomen is, is de vraag gerechtvaardigd of we altcoins naar boven kunnen zien kruipen. Hier wordt door technische analisten al wekenlang over gesproken. Wij hebben in een apart artikel uitgelegd waarom wij denken dat een nieuw ‘altcoin seizoen’ niet persé iets is wat onvermijdelijk is.

We gaan in de gaten houden of ‘alts’ naar boven kunnen gaan kijken ten koste van Bitcoin. De verwachting is dat het dominantie-niveau van ~61% niet heel lang stand zal houden en dat we dus binnen niet al te afzienbare tijd wel weer af zullen dalen tot een niveau rond de 57-59%.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Eén gedachte over “Marktupdate (1 juli 2019): Bitcoin blaast uit, tijd voor altcoins?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *