Marktupdate (11-6-2019): Bitcoin schommelt rond de $7.800

Er is momenteel sprake van een soort van patstelling op de cryptomarkt. Zeker vergeleken met de gekte die we de afgelopen maanden hebben doorgemaakt. Bitcoin knalde bijvoorbeeld over de $9.000 heen en de dominante positie van de grootste cryptomunt werd keer op keer bevestigd. Momenteel is er sprake van een periode van relatieve rust. Laten we eens kijken wat er gebeurd is en wat er in het verschiet ligt.

Bitcoin

Op het moment van schrijven is 1 Bitcoin $7.830 waard. Wat min of meer exact overeen komt met de prijs van 24 uur geleden. In die zin is er dus weinig veranderd. Wel is het zo dat Bitcoin nu al langere tijd de ‘hoge 7000-waarden’ vast weet te houden. Er is wel degelijk sprake van een bepaalde angst dat Bitcoin na de flinke winst in de afgelopen periode nu een pas op de plaats moet gaan maken.

Dit (tijdelijke) verval leek zich al enkele malen in te zetten maar even zo vaak werd toch weer vrij snel het prijsniveau tussen de $7.800 en $8.000 bereikt. Dit kan een goed teken zijn mocht de prijs hier nog even blijven steken.

Litecoin

Van de wat grotere coins is Litecoin de grootste stijger. Zeker als we kijken naar de opmars van Litecoin sinds de ‘lows’ vanuit de periode december 2018 dan is het nu wel duidelijk dat Litecoin de grootste winst heeft geboekt van alle ’top 10 coins’. 1 Litecoin is momenteel ongeveer 127 dollar waard, terwijl de prijs grofweg een half jaar geleden niet verder kwam dan 23 dollar.

Een waardestijging van maar liefst 452%.

Aurora

De relatief onbekende coin Aurora is bezig met een wel heel waanzinnige periode. Zo steeg de prijs over de afgelopen 24 uur met een krankzinnige 70% maar is het net zo goed mogelijk dat deze winst morgen weer teniet gedaan is. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek.

Het bijzonder grillige verloop van Aurora over de laatste ~3 weken is ronduit opvallend te noemen. Het is dan ook niet te verwachten dat de stijging van de afgelopen 24 uur al te veel stand houdt. 

Share

One Ping

  1. Pingback: Marktupdate (11-6-2019): Bitcoin schommelt rond de $7.800 – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht