25 september 2020

Marktupdate (15 augustus): stevige verliezen all over

De cryptomarkt verkeert in relatief zwaar weer. De afgelopen weken verliepen relatief rustig maar sinds gisteren is er toch sprake van een duidelijke kentering op de markt, in negatieve zin. Onderstaande grafiek laat dit goed zien.

De laatste 7 dagen op de markt: bepaald geen rooskleurig beeld. De marketcap is zelfs weer in de buurt van de 250 miljard gekomen, het laagste niveau sinds begin juni.

Bitcoin

Bitcoin is weer even onder de $10.000 gekropen en schommelt op het moment van schrijven tussen de $9.900 en $10.000. De grootste cryptomunt is maar liefst met 1000 dollar in waarde gezakt over een relatief korte periode. Geen al te best teken al is het ook weer geven reden voor paniek. Desalniettemin is de verwachting wel dusdanig dat de consensus van technische analisten luidt dat we nog wel wat verder kunnen zakken.

Mochten we door de grens van $9.700 heen zakken dan is er wel sprake van een serieuze kans op heftige verliezen.

Altcoins

De twee grootste altcoins, Ripple en Ethereum, doen het nog een stukje slechter dan Bitcoin. Beide coins zijn momenteel ongeveer 10% minder waard vergeleken met 24 uur geleden en het likt er niet op dat dit binnen al te afzienbare tijd gaat worden omgekeerd in positieve zin. Altcoins doen het al maanden beroerd en het is dan ook onprettig te moeten constateren dat dit er niet bepaald beter op lijkt te worden op korte termijn.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Marktupdate (15 augustus): stevige verliezen all over | CryptoProfile - Rating the Bench

  2. Pingback: Marktupdate (15 augustus): stevige verliezen all over - Dutch Crypto Talk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht